Menu
 

Espanjan uusi laki myöntää paluuoikeuden juutalaisille

ICEJ:n sosiaalisen avustustyön tiimi vieraili hiljattain Sderotissa, pienessä israelilaisessa yhteisössä, joka sijaitsee aivan Hamasin valtaaman Gazan rajan tuntumassa. Sderotiin on ammuttu tuhansia raketteja vuodesta 2005 lähtien sen jälkeen, kun Israel vapautti alueen.

Sosiaalisen avustustyön tiimillä oli tapaaminen Eshkolin alueneuvoston johtajan, Gadi Yarkonin kanssa. Tapaamisen yhteydessä ICEJ luovutti yhteisölle kaksi uutta pommisuojaa, jotka on rahoitettu ICEJ:n Yhdysvaltojen osaston antamalla lahjoituksella, yhteistyössä Operaatio Lifeshieldin, ICEJ:n yhteistyökumppanin kanssa. Alueen asukkaat ja viranomaiset kertoivat, että he viettivät äskettäin vuosijuhlaa viimekesäisen ’Operaatio suojaavan kärjen’ vuoksi ja juhlan aikana Länsirannan terroristijärjestöt ampuivat alueelle ohjuksia. Vaikka ohjukset eivät aiheuttaneet vahinkoja tai tuhoa, toivat varoitussireenin äänet ja pommisuojaan meneminen mieleen ikäviä muistoja ja pelkoa. Hiljattain tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että lähes 40 % eteläisen Israelin alueen lapsista kärsii traumanjälkeisestä stressihäiriöstä (PTSD) sekä muista psyykkisistä- ja tunne-elämän häiriöistä hyökkäyksistä johtuen.

ICEJ:n lahjoittamat pommisuojat tarjoavat eteläisen Israelin yhteisöille ruumiillista suojaa, mutta ne tuovat myös turvallisuutta ja mielenrauhaa lapsille ja heidän vanhemmilleen. Pommisuojat ovat näkyvä muistutus siitä, että he eivät ole yksin, ja että maailma ei ole unohtanut heitä.

Yarkoni, joka menetti viimekesäisen sodan viimeisimmissä raketti-iskuissa jalkansa ja kaksi läheistä ystäväänsä, kertoi ICEJ:n tiimille, että hänen visionsa on antaa ihmisille toivoa ja turvallisuuden tunnetta siellä, missä he ovat. Hän kiitti ICEJ:tä tästä lahjoituksesta, joka auttaa tämän vision saavuttamisessa.

Samanlaisia tuntemuksia ilmaisi myös Jeremy Maissal, Alumimin kibbutsin johtaja. Kibbutsi sijaitsee neljän kilometrin päässä Gazan rajasta ja myös sinne on kohdistettu monia raketti-iskuja ja hyökkäyksiä. ICEJ:n lahjoittama pommisuoja sijoitettiin pienen eläintarhan läheisyyteen, koska paikka on ollut erityisen suosittu lasten keskuudessa. Viime kesän sodan aikana lapset pelkäsivät mennä eläintarhaan, koska siellä ei ollut suojaa, johon juosta vaaran uhatessa. ICEJ:n tukijoilta saatujen lahjoitusten ansiosta lapset viihtyvät jälleen tuossa ihanassa paikassa.