Menu
 

UNESCON päätöslauselma kieltää juutalaisten yhteyden pyhiin paikkoihin

Olemme äärimmäisen tyrmistyneitä, että UNESCO on jälleen kerran hyväksynyt törkeän päätöslauselman, joka kieltää juutalaisten yhteyden Jerusalemin ja Israelin pyhiin paikkoihin, mukaan lukien Temppelivuoreen.

Päätöslauselma jättää pois juutalaisten pyhien paikkojen perinteiset ja raamatulliset nimet ja kutsuu niitä ainoastaan vaihtoehtoisilla musliminimillä. Tämä on verrattavissa historian uudelleen kirjoittamiseen ja siihen, että näiden paikkojen 4000-vuotinen juutalainen yhteys sekä 2000-vuotinen kristillinen yhteys pyyhitään pois. Olemme kristittyinä hyvin huolissamme, että kansainvälisen elimen hyväksymien sanavalintojen tarkoituksena on repiä juutalaisten ja kristittyjen väliset siteet näihin pyhiin paikkoihin.

Tätä voidaan pitää laskelmoituna hyökkäyksenä juutalaista kansaa vastaan sekä loukkauksena niitä kahta miljardia kristittyä kohtaan, jotka tietävät, että juutalaisena Jeesus vieraili pyhällä paikalla sijainneessa juutalaisessa temppelissä säännöllisesti, opetti siellä, ja kutsui sitä kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.

Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö järjesti aivan hiljattain Jerusalemissa kristillisen lehtimajanjuhla -tapahtuman, johon osallistui noin 5000 kristittyä lähes sadasta eri maasta. Heidän läsnäolonsa tässä kaupungissa tämän juutalaisen juhlan aikana havainnollisti sitä historiallista jatkuvuutta, joka uskontojemme välillä on, ja sitä, mikä erityinen asema Jerusalemilla ja Temppelivuorella on juutalaisille ja kristityille. Joten näiden ihmisten puolesta sekä niiden miljoonien muiden puolesta, joita he edustavat omissa kotimaissaan, haluamme vakuuttaa israelilaisille, että me kunnioitamme juutalaista Jerusalemia ja Temppelivuorta, ja seisomme rinnallanne, kun kohtaatte tämän vilpillisen loukkauksen Israelin historiallisia paikkoja kohtaan.

Jürgen Bühler

ICEJ:n kansainvälinen toiminnanjohtaja