Menu
 

Jesaja 62 -rukouskampanja

 Seurakunnat, ryhmät ja yksityishenkilöt ympäri maailman kokoontuvat kuukausittain rukoilemaan ja paastoamaan Israelin puolesta Jesaja 62 mukaan: 


" Sinun muureillesi, Jerusalem, minä olen asettanut vartijoita. Hetkeksikään he eivät saa herpaantua,eivät päivällä eivätkä yöllä.--Te, jotka huudatte Herraa, älkää suoko itsellenne lepoa! Älkää suoko lepoa hänelle, ennen kuin hän rakentaa ennalleen Jerusalemin ja tekee siitä ylistyksen aiheen koko maailmalle (Jes. 62:6-7)! "


Kutsumme sinut liittymään maailmanlaajuiseen rukousliikkeeseen käyttämällä kuukausittaisia rukousaiheitamme, missä ikinä rukoiletkin. Jos mahdollista, rukoile kanssamme jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona, kun esirukoilijat ympäri maailman liittyvät yhteiseen rukoukseen tuon päivän ajaksi.


Tilaa Jesaja 62 -rukouskirje

Jesaja 62 -rukouskirjeen tilaajille lähetetään automaattisesti myös ICEJ-uutiset kerran viikossa.


Tilaa Jesaja 62 -rukouskirje ja ICEJ-uutiset sähköpostiisi tästä.
Jesaja 62 -rukouskirje

Lokakuu 2017

Rakas rukousystävä!


Tämän kuun rukouskirje ilmestyy samoihin aikoihin israelilaisten syysjuhlien kanssa: Rosh Hashana (juutalainen uusivuosi), Jom Kippur (suuri sovituspäivä) ja Sukkot (lehtimajanjuhla). Nämä ovat erityisiä juhlia, jotka yhdistävät juutalaisen kansan maailman kansakuntiin ainutlaatuisella tavalla. Kansakuntia kutsutaan saapumaan Jerusalemiin lehtimajanjuhlaan (Sak. 14:16).

Jumala laskee erityisen siunauksensa niiden kansakuntien ylle, jotka saapuvat Herran eteen viettämään lehtimajanjuhlaa. Heidän läsnäolonsa voi vaikuttaa siihen, tuleeko heidän maahansa sadetta vai ei. Itse uskon, että tässä ei viitata pelkästään luonnolliseen sateeseen, vaan ennemminkin hengelliseen sateeseen. ”Tiukkukaa, te taivaat, ylhäältä, vuotakoot pilvet vanhurskautta…” (Jes. 45:8). Se on aikaisempina ja myöhäisempinä aikoina vuodatettua Pyhän Hengen sadetta.

Sen vuoksi tämä viikko on kaikista otollisinta aikaa rukoilla sekä Israelin että kansakuntien puolesta. Jumalalla on näky maailman kansoista. ”Maa on täynnä Herran tuntemusta, niin kuin vedet peittävät meren” (Jes. 11:9). Tämä näky laittoi lähetystyöntekijät liikkeelle 1600- ja 1700-luvuilla ja se on täyttymys siitä näystä, joka Jeesuksella on viimeisiä päiviä varten. ”Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattavan kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu” (Matt. 24:14).

On kiehtovaa huomata, että Israelin ennalleenasettaminen viimeisten sadan vuoden aikana kulkee käsi kädessä evankeliumin ennennäkemättömän leviämisen kanssa sekä seurakuntien räjähdysmäisen kasvun kanssa.

Jeesuksen antama lähetyskäsky kaikkien kansojen opetuslapseuttamisesta kuin myös Israelin ennalleenasettaminen ovat kaksi suurta merkkiä lopun ajoista, ja niiden pitäisi koskettaa meitä jokaista. Meidän tulisi rukoilla näiden molempien asioiden puolesta ja pyytää, että Jumala lähettäisi lisää työntekijöitä viinitarhaansa.

Meitä jokaista rohkaistaan rukoilemaan suuressa uskossa, koska tiedämme, ettei mikään voi estää Jumalan tahdon toteutumista. Rukoilethan yhdessä meidän kanssamme, että Hänen maailmanlaajuiset suunnitelmansa täyttyisivät sekä Israelissa että kansakunnissa. ”Minkä olen puhunut, sen minä myös toteutan; mitä olen aivoitellut, sen minä myös teen” (Jes. 46:11)

Rukoilethan kanssamme suurella odotuksella!

Kristuksessa sinun,

Jürgen Bühler 

Rukousaiheet


Seuraava maailmanlaajuinen Jesaja 62 -rukouskampanjan päivä on keskiviikkona 4. lokakuuta. Liitythän mukaamme! Rukoilethan kanssamme seuraavien aiheiden puolesta:

1) Israel

Israelin hallitus:

Rukoilemme viisautta ja johdatusta Israelin hallitukselle. Israelin hallitus on joutunut israelilaismedian hampaisiin ja kohtaa tällä hetkellä monia haasteita. Rukoilemme, että Jumala johdattaisi kansaansa vanhurskauteen ja viisauteen. Rukoilemme pääministeri Benjamin Netanjahun ja hänen koko kabinettinsa puolesta.


Kuninkaan sydän on Herran kädessä kuin vesiojat: hän taivuttaa sen kunne tahtoo” (Sananl. 21:1).

”Minä kehotan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, ja kuningasten ja kaiken esivallan puolesta…” (1. Tim. 2:1).

Exodus:
Rukoilemme Etiopian exoduksen puolesta. Rukoilemme, että kaikki loputkin Etiopian juutalaiset pääsisivät saapumaan takaisin Israeliin. Rukoilemme myös Ukrainan, Valko-Venäjän, Venäjän sekä muiden entisen Neuvostoliiton alueen maiden exoduksen puolesta.

”Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; minä tuon sinun siemenesi päivänkoiton ääriltä, päivän laskemilta minä sinut kokoan. Minä sanon pohjoiselle: Anna tänne” ja etelälle: Älä pidätä! Tuo minun poikani kaukaa ja minun tyttäreni hamasta maan äärestä” (Jes. 43:56).

”Minä otan teidät pois pakanakansoista ja kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne” (Hes. 36:24).

Turvallisuus:
Vain muutamia päiviä sitten tehtiin kuolettava hyökkäys yhdellä siirtokunta-alueellä ja kolme nuorta israelilaista kuoli. Rukoilemme, että Jumala varjelisi kansaansa erityisesti näiden juhlapyhien aikana, kun tuhannet juutalaiset ja kristityt saapuvat Israeliin kaikkialta maailmasta.

”Mutta minä olen oleva, sanoo Herra, tulimuuri sen ympärillä ja kunnia sen keskellä” (Sak. 2:5).

”Jokainen ase, joka valmistetaan sinun varallesi, on oleva tehoton; ja jokaisen kielen, joka nousee käymään sinun kanssasi oikeutta, sinä osoitat vääräksi. Tämä on Herran palvelijain perintöosa, tämä heidän vanhurskautensa, minulta saatu, sanoo Herra” (Jes. 54:17)

2) Kansakunnat

Lähi-itä:
Rukoilemme Israelia ympäröivien kansojen puolesta. Rukoilemme Libanonin, Syyrian, Jordanian, Saudi-Arabian ja Egyptin puolesta. Rukoilemme erityisesti Syyrian ja Irakin puolesta, koska radikaali islam vaikuttaa erityisen voimakkaasti juuri näissä kahdessa maassa. Rukoilemme näiden maiden seurakuntien puolesta. Vaikka kuulemmekin huolestuttavia uutisia näistä maista, kuulemme kuitenkin enenevissä määrin myös hyviä uutisia uskoon tulleista.

”Sinä päivänä on oleva valtatie Egyptistä Assuriin, ja Assur yhtyy Egyptiin ja Egypti Assuriin, ja he, Egypti ynnä Assur, palvelevat Herraa. Sinä päivänä on Israel oleva kolmantena Egyptin ja Assurin rinnalla, siunauksena keskellä maata, sillä Herra Sebaot siunaa sitä sanoen: ’Siunattu olkoon Egypti, minun kansani, ja Assur, minun kätteni teko, ja Israel, minun perintöosani’” (Jes. 19:2325).

Afrikka:
Rukoilemme Nigerian puolesta, jossa seurakunta on joutunut kovien vainojen ja julmuuksien kohteeksi. Hallitus on jo tehnyt aloitteita kristillisten johtajien tapaamista varten, mutta vielä on epäselvää, ryhtyykö hallitus aktiivisesti toimimaan, jotta rikolliset saadaan oikeuden eteen ja samankaltaiset väkivallan aallot estettyä tulevaisuudessa. Seisomme nigerialaisten veljiemme ja siskojemme rinnalla, kun he rukoilevat, ettei heidän maansa jakaantuisi kahtia.

”Kuule, Jumala, minun huutoni, huomaa minun rukoukseni. Maan ääristä minä sinua huudan, kun sydämeni nääntyy. Saata minut kalliolle, joka on minulle liian korkea. Sillä sinä olet minun turvapaikkani, vahva torni vihollista vastaan” (Ps. 61:23).

Kurdistan:
Kurdit ovat yksi niistä muutamista ihmisryhmistä Lähi-idän alueella, jotka ovat ystävällisiä Israelia kohtaan. Israelissa elää tällä hetkellä noin 200 000 Kurdistanin juutalaista, joilla on 2700 vuoden mittaiset ystävälliset siteet kurdeihin. Kurdit polveutuvat Raamatun ajan meedialaisista. Vain muutamia päiviä sitten järjestettiin kansanäänestys itsenäistymisen puolesta. Rukoilemme, etteivät Irak, Turkki, Iran tai Syyria käyttäisi sotilaallista voimaa tuota kansaa vastaan. Rukoilemme kaikkien kristittyjen avustus- ja rukoushuoneiden työntekijöiden puolesta sekä seurakuntien istuttajien puolesta, jotta he voisivat olla yhtenäisiä.


”Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää – hänet, joka ei kuitenkaan ole kaukana yhdestäkään meistä” (Apt. 17:2627).

Saavuttamattomat kansat:
”Operaatio maailman” mukaan kymmenen vähiten saavutettua kansakuntaa ovat Jemen, Afganistan, Turkki, Tunisia, San Marino, Marokko, Turkmenistan, Somalia, Montenegro ja Bosnia. Rukoilemme, että Jumala lähettäisi työntekijöitä viinitarhaansa, ja että Pyhä Henki alkaisi liikkua näiden kansojen keskellä.

”Silloin hän sanoi opetuslapsillensa: ’Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa’” (Matt. 9:3738).

”Sillä maa on oleva täynnä Herran kunnian tuntemusta, niin kuin vedet peittävät meren” (Habakuk 2:14).

”Herraus on oleva suuri ja rauha loppumaton Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnallansa” (Jes. 9:7).

3) ICEJ

Lehtimajanjuhlat:

Odotamme jälleen, että noin 5 000 pyhiinvaeltajaa saapuu Jerusalemin kristillisille lehtimajanjuhlille. Rukoilemme, että heidän tulonsa olisi siunauksena heidän kotimaissaan. Rukoilemme myös, että kaikki, jotka tuovat rukouspyyntönsä Jerusalemiin, saisivat kokea Jumalan taivaallisen kosketuksen. Rukoilemme Pyhän Hengen voimallista läsnäoloa kaikkien tilaisuuksiemme ylle. Rukoilemme myös, että Jerusalem-marssi voisi jälleen kerran olla siunauksena kaupungin asukkaille.


”Näin sanoo Herra Sebaot: Vielä tulee kansoja, monien kaupunkien asukkaita, ja toisen asukkaat menevät toiseen ja sanovat: ’Lähtekäämme, käykäämme etsimään Herran mielisuosiota, etsimään Herraa Sebaotia’ – ’Minäkin lähden.’ Ja monet kansat, väkevät pakanakansat, tulevat Jerusalemiin etsimään Herraa Sebaotia, etsimään Herran mielisuosiota” (Sak. 8:2022).

”Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa. Ja mitkä maan sukukunnista eivät käy ylös Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, niille ei tule sadetta” (Sak. 14:16
17).

Sosiaalinen avustustyö:
Emme aina pysty vastaamaan kaikkiin avunpyyntöihin, joita saamme apua tarvitsevilta. Rukoilemme, että meillä olisi varoja ja tapoja auttaa Israelin avuntarvitsijoita. Rukoilemme, että saisimme nähdä työmme kasvavan monissa avustustyönkohteissamme, kuten alijatyössä, holokaustista selvinneiden auttamisessa, vähemmistöryhmien avustamisessa jne. Rukoilemme sosiaalisen avustustyön ja exodus- ja alijatyömme puolesta, joita Nicole Yoder ja Howard Flower johtavat.

”Koska köyhiä ei koskaan puutu maasta, sen tähden käsken minä sinua näin: Avaa auliisti kätesi veljellesi, kurjalle ja köyhälle, joita sinun maassasi on” (5. Moos. 15:11).

”Joka vaivaista armahtaa, se lainaa Herralle, ja hän maksaa jälleen hänen hyvän tekonsa” (Sanal. 19:17).

ICEJ:n henkilökunta:
Rukoilemme ICEJ:n Israelin päätoimiston henkilökunnan ja johtajien puolesta. Rukoilemme myös kaikkien osastojemme ja heidän henkilökuntansa puolesta kaikkialla maailmassa. Rukoilemme avoimia ovia, kun työskentelemme väsymättä ympäri maailmaa ja yhdistämme seurakuntia Israelin kanssa, taistelemme antisemitismiä vastaan, lohdutamme juutalaista kansaa, teemme talousraportteja, maalaamme asuntoja jne. He kaikki ovat sinun suurlähettiläitäsi Israelissa ja kaikkialla maailmassa.


”Veljet, rukoilkaa meidän edestämme” (1. Tess. 5:25).

”…rukoillen samalla meidänkin edestämme, että Jumala avaisi meille sanan oven puhuaksemme Kristuksen salaisuutta, jonka tähden minä myös olen sidottuna” (Kol. 4:3).

”Sitten vielä, veljet, rukoilkaa meidän edestämme, että Herran sana nopeasti leviäisi ja tulisi kirkastetuksi muuallakin niin kuin teidän keskuudessanne” (2. Tess. 3:1).

Kiitos, että rukoilet kanssamme!