Menu
 

Haifa-koti

Haifa-koti - Palvelutalo holokaustin kokeneille vanhuksilleIsraelissa asuu vielä noin 200 000 holokaustin kokenutta vanhusta. Heistä monet ovat köyhiä ja kärsivät erilaisista sairauksista tai asuvat yksin. Keväällä 2010 käyttöön vihitty Haifa-koti tarjoaa kodinomaisen ympäristön 70 vanhukselle. Palvelutalossa heille on tarjolla apua terveydenhoidossa sekä kulttuuri- ja virkistystoimintaa. Talossa valmistetaan päivittäin lämmin ateria yli sadalle vanhukselle.

Ajatuksen palvelutalon rakentamisesta Haifaan sai Shimon Sabag. Hän johtaa Jad Ezer LeHaver -järjestöä (Auttava käsi ystävälle). Hän pyysi ICEJ:n kumppaniksi hankkeeseen. ICEJ on osallistunut nelikerroksisen rakennuksen hankinta- ja kunnostuskustannuksiin. Talon kunnostamiseen osallistui talkootyönä myös ryhmä saksalaisia ammattimiehiä. He kokivat saaneensa mahdollisuuden auttaa parantamaan maansa aiheuttamia haavoja. Kodin vihkiäiset saivat laajaa huomiota Israelin tiedotusvälineissä.

Voimme aavistaa vain vähän siitä millaiset haavat holokausti jätti niille, jotka sen kokivat. Olemme heille rakkauden velkaa. Vielä voimme osoittaa käytännöllistä rakkautta ja niin antaa heille elämän loppuvuosina mahdollisuuden hyvään huolenpitoon. Tätä tekee Haifa-koti.

Viitenumero 91 202040