Menu
 

Jesaja 62 -rukouskampanja

Haaste rukoilla Israelin puolesta

Seurakunnat, ryhmät ja yksityishenkilöt ympäri maailman kokoontuvat kuukausittain rukoilemaan ja paastoamaan Israelin puolesta Jesaja 62 mukaan: 

" Sinun muureillesi, Jerusalem, minä olen asettanut vartijoita. Hetkeksikään he eivät saa herpaantua,eivät päivällä eivätkä yöllä.--Te, jotka huudatte Herraa, älkää suoko itsellenne lepoa! Älkää suoko lepoa hänelle, ennen kuin hän rakentaa ennalleen Jerusalemin ja tekee siitä ylistyksen aiheen koko maailmalle (Jes. 62:6-7)! "


Kutsumme sinut liittymään maailmanlaajuiseen rukousliikkeeseen käyttämällä kuukausittaisia rukousaiheitamme, missä ikinä rukoiletkin. Jos mahdollista, rukoile kanssamme jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona, kun esirukoilijat ympäri maailman liittyvät yhteiseen rukoukseen tuon päivän ajaksi. 

JESAJA 62 -RUKOUSKIRJE – maaliskuu 2017Seuraava maailmanlaajuinen Jesaja 62 -rukouskampanjan päivä on keskiviikkona 1. maaliskuuta. Liitythän mukaamme!

Rakas rukousystävä!

Tuomarien kirjassa kerrotaan uskomattomasta läpimurrosta, joka tapahtui Israelissa Deboran ja Baarakin päivinä. Kanaanilaiset ahdistelivat tuolloin israelilaisia kuningas Siiseran johdolla. Yli kahdenkymmenen vuoden ajan heidän ryöstöjoukkonsa, johon kuului 900 rautaista sotavaunua, oli piinannut israelilaisia. Israelilaiset elivät jatkuvan uhan alla, eivätkä edes muurien sisällä olevat kaupungitkaan enää olleet turvallisia. Debora kuvaa tätä kansallista kriisiä näillä sanoilla:

Tiet olivat tyhjinä, matkamiehet kiertelivät syrjäisiä polkuja.
Israel oli johtoa vailla, peräti vailla…

He valitsivat uusia jumalia; silloin oli sota porteilla asti,
mutta ei näkynyt kilpeä, ei keihästä Israelin neljänkymmenen tuhannen joukossa.

(Tuom. 5:6−8)


Ihmiset eivät uskaltaneet kulkea valtateitä pitkin, vaan joutuivat käyttämään kivisiä vuoristopolkuja. Kyläläiset eivät enää tunteneet oloaan turvallisiksi, vaan he muuttivat muurien suojaamiin kaupunkeihin. Kaikkien näiden ongelmienkaan keskellä israelilaiset eivät kääntyneet Jumalan puoleen, vaan he kääntyivät uusien jumalien puoleen ja näin taistelut saavuttivat myös Israelin suurimpien kaupunkien portit. Se oli pelon ja epätoivon aikaa, ja ihmiset olivat luopuneet toivosta.

Näin oli… ”Kunnes sinä, Debora, nousit, sinä, Israelin äiti” (Tuom. 5:7). Tuo päivä muutti koko kansan. Kuin trumpetin ääni, hänen äänensä kiiri läpi maan. Se oli herätyskutsu Baarakille: ”Nouse, Baarak!” (Tuom. 5:12) ja myös kaikki israelilaiset sanoivat: ”Liika on liikaa.” He sanoivatkin: ”Me käännymme Herran puoleen ja luotamme jälleen Hänen apuunsa. Haluamme, että tiemme ja kaupunkimme ovat jälleen turvallisia.” Sen jälkeen Herra taisteli Israelin puolesta. Siisera ja hänen kanaanilaiset joukkonsa kukistuivat yhdessä ainoassa taistelussa. Kuningas Siisera kuoli Jaaelin vasaran iskuun, tavallisen naisen iskuun, joka asui teltassa. Ja näin maassa oli rauha neljäkymmentä vuotta.

Tämä kertomus puhuttelee meitä vielä tänäkin päivänä. Mitkä ovat nämä meidän aikamme valtatiet ja kaupungit? Suurimmassa osaa länsimaista maailmaa nämä valtatiet – maidemme valtavirta – oli monien sukupolvien ajan tunnettu raamatullisista arvoistaan koskien perhettä, moraalia, ihmisoikeuksia ja monia muita asioita. Tänä päivänä nämä kristilliset arvot eivät kuitenkaan enää ole valtavirtaa. Hallitukset ja tutkijat puhuvat avoimesti kristillisyyden jälkeisestä ajasta. Monet Euroopan byrokratioista julistavat, että Eurooppa EI ole kristittyjen kerho. Kristillisyys on ajettu takaisin seurakuntien seinien sisäpuolelle. Vielä pahempaa on kuitenkin se, että myös kristilliset instituutiot on ajettu ahtaalle. Näimme täällä Israelissa vain muutama vuosi sitten, kuinka kristillinen yhteisö haastettiin oikeuteen, koska he eivät suostuneet vihkimään samaa sukupuolta olevaa pariskuntaa. Ja paljon muutakin tapahtuu länsimaissa tähän aiheeseen liittyen. On jälleen Deboran aika; seurakunnan on aika nousta!

Myös sinä olet voinut joutua hyökkäyksen kohteeksi oman perheesi, seurakuntasi, työpaikkasi tai henkilökohtaisen elämäsi kohdalla. Vihollinen on saattanut kiusata ja piinata sinua, kuten hän teki muinaiselle Israelille. Salli minun pyytää sinua tänään tekemään tästä päivästä – kun nyt luet tätä kirjettä – päätöksen päivän. Nouse! Nouse ylös ja julista: ”Liika on liikaa!” Meidän täytyy nousta taisteluun porteillemme.

Deboran aikaan Israel nousi ”ja laskeutui porteille” (Tuom. 5:11). Pelko väistyi, kun Jumala taisteli taivaasta heidän puolestaan (Tuom. 5:4, 20). Debora iloitsi, kun ”Herran kansa laskeutui minun luokseni, sankarien joukko” (Tuom. 5:13).

Voimallisin ase, jonka Jumala on meille antanut, on rukous. Kun tänään kokoonnumme yhteen rukoilemaan omiin rukousryhmiimme, piirtäkäämme hengellinen raja ja julistakaamme: ”Liika on liikaa!” Tänään on päivä, jolloin nousemme ja viemme taistelun takaisin porteillemme. Meidän kutsumuksemme on ”vallata vihollisen portit” (1. Moos. 22:17), eikä niin, että vihollinen saisi häiritä meidän porttejamme. Jeesus itse vakuuttaa meille, että ”tuonelan portit eivät meitä voita” (Matt. 16:18).

Olemme viime aikoina saaneet voimallisia rukousvastauksia. Pelkästään viime vuoden aikana kolme ICEJ:n johtajaa (minä mukaan luettuna) koki ihmeparantumisen vastoin kaikkia lääkärien ennusteita. Me asetimme toivomme Herraan, joka ”opettaa minun käteni sotimaan” (Ps. 18:35) ja monet teistä taistelitte meidän kanssamme.

Liittäkäämme siis kätemme yhteen ja tehkäämme tästä Jesaja 62 -rukouspäivästä voiton päivä, kun julistamme Jumalan tarkoituksia Israelin, omien kansojemme, perheidemme ja seurakuntiemme ylle. Rukoilkaamme rohkeasti, sillä saamme yhdessä paljon aikaan.

Kerrothan meille, jos elämässäsi on tapahtunut läpimurto, tai jos tarvitset rukoustukea. Odotan innolla kuulevani teiltä mahtavia todistuksia voitoista!

Siunatkoon Jumala sinua Siionista!

Jürgen Bühler
ICEJ:n kansainvälinen toiminnanjohtaja


Rukoilethan kanssamme seuraavien aiheiden puolesta:


1) Israel

Israel nauttii monien Afrikan valtioiden kanssa uudistetuista suhteistaan, jotka olivat vahvoja 1950- ja 1960-luvulla. Kun Israel voitti vuoden 1967 ja 1973 sodat, nujerretut arabihallitukset painostivat Afrikan valtioita katkaisemaan suhteensa Israeliin, mutta viime vuosina asiat ovat alkaneet taas muuttua. Samanaikaisesti Israel on löytänyt myös lukemattomia uusia taloudellisia- ja diplomaattisia mahdollisuuksia Aasiassa.

Rukoilemme niiden monien Afrikan valtioiden puolesta, jotka ovat ilmaisseet halukkuutensa uudistaa ja laajentaa suhteitaan Israelin kanssa. Rukoilemme, että Afrikan johtajien sydämet olisivat auki, ja että he avaisivat uusia ovia Israelille ja vahvistaisivat kristittyjen antamaa tukea Israelille noissa valtioissa (Ps. 22:28). Rukoilemme erityisesti myös Nigerin ja Norsunluurannikon hallitusten ja hengellisten johtajien puolesta, sillä molemmat valtiot ovat viime aikoina käsitelleet tärkeitä asioita. Rukoilemme, että Jumala ohjaisi heidän päätöksentekoaan ja synnyttäisi heissä suuremman halun tehdä yhteistyötä ja siunata Israelia.

Rukoilemme Israelille Aasiassa avautuneiden taloudellisten-, teknologisten- ja diplomaattisten mahdollisuuksien puolesta.


Rukoilemme sekä Jerusalemin fyysistä että hengellistä ennalleen asettamista ja siunaamme Kristuksen seurakuntaa Israelissa. Rukoilemme Hes. 36:24
36; Jer. 31; Hoos. 6:12 ja Gal. 6:10 mukaisesti.


2) Lähi-itä


Syyrian loputon konflikti on kasvava uhka Israelin turvallisuudelle, kuten myös Iranin armeijan lisääntynyt läsnäolo Israelin pohjoisrajalla. Myös Libanonissa Hizbollahin asettama uhka on entisestään lisääntynyt. Sunnien jihadistiryhmät, mukaan lukien ISIS-taistelijat ovat myös ottaneet Israelin pohjoisosan kohteekseen ja viime aikoina hyökänneet myös etelän suunnasta Egyptin Siinailta. Samanaikaisesti Israel on kuitenkin pystynyt tarjoamaan humanitaarista apua Syyriassa, mikä tuo Israelille suuren lupauksen suhteiden eteenpäin menemisessä.


Rukoilemme Israelin turvallisuuden puolesta niin etelässä kuin myös pohjoisessa Golanin kukkuloilla, alueella, joka on yhteistä rajaa sodan runteleman Syyrian kanssa. Rukoilemme, että ISISin ja muiden islamististen terroristiryhmien aiheuttamat uhkat pysyisivät kurissa (Ps. 94:22). Rukoilemme niiden haavoittuneiden syyrialaisten puolesta, joita hoidetaan Israelin sairaaloissa sekä niiden Etelä-Syyriassa sijaitsevien kylien puolesta, jotka saavat humanitaarista apua israelilaisilta.

Rukoilemme, että arabi- ja muslimivaltiot tekisivät entistä läheisempää yhteistyötä Israelin kanssa heidän omaksi parhaakseen. Rukoilemme myös, että he hyväksyisivät Israelin omana naapurimaanaan sekä kumppaninaan Lähi-idässä. (Jes. 19:2325)

Rukoilemme Pyhän Hengen liikehdinnän puolesta, josta on raportoitu ympäri Lähi-itää, jotta ne lukuisat ihmiset, jotka elävät pimeydessä ja epätoivossa, löytäisivät toivon ja rauhan Jeesuksessa Kristuksessa (Jes. 49:6
9).


3) ICEJ


Osa Etiopian juutalaisista odottaa edelleen pääsyä Israeliin. Vielä noin kaksi tuhatta perhettä odottaa kuljetusta Gondarista sekä muilta alueilta Addis Abebaan, josta he voivat lentää Israeliin muutaman seuraavan vuoden aikana. ICEJ on jo maksanut ensimmäisen vuoden lennot, mutta viivästykset ovat aika ajoin hidastaneet aikataulua ja täten pitkittäneet erossa olevien perheiden kärsimyksiä.


Rukoilemme, että saisimme tuotua viimeisetkin Etiopian juutalaiset Israeliin. Rukoilemme, että nämä ihmiset pysyisivät turvassa, kunnes he pystyvät lentämään Israeliin, ja ettei heidän tielleen tulisi enää yhtään estettä tai viivytystä. Rukoilemme, että he myös sopeutuisivat hyvin uuteen elämäänsä Israelissa. Rukoilemme Sef. 3:10 mukaisesti.

Ylistämme Herraa Hänen uskollisuudestaan ja siitä, että Hän on aina täyttänyt tarpeemme näiden neljänkymmenen vuoden aikana, kun olemme tehneet palvelustyötämme. Rukoilemme työmme jatkumisen ja laajenemisen puolesta, jotta niiden monien projektien kautta, joita Herra on meille antanut, voisimme olla muuttamassa ja koskettamassa ihmisten elämiä. Rukoilemme Ps. 105:14 mukaisesti.

Rukoilemme myös tulevan lehtimajanjuhlan puolesta Jerusalemissa. Rukoilemme, että Jumala kutsuisi ihmisiä ympäri maailmaa saapumaan juhlille ja avaisi heille tien. Rukoilemme, että Jumalan läsnäolo ja siunaukset olisivat tänä vuonna väkevästi lehtimajanjuhlan yllä. Rukoilemme Ps. 84:58 mukaisesti.