Menu
 

Syvännön raamattutyö ja Raamattukoti

Tuemme Syvännön perhekunnan työtä Israelissa


"Siionista lähtee laki (opetus), Jerusalemista Herran Sana".

Mirja ja Halvor Ronningin johtama Raamattukodin työ keskittyy Vanhan testamentin tekstien kääntämiseen heimokielille, joilla sitä ei vielä ole. Vanhassa testamentissa on Jumalan suunnitelma Israelin kansalle. Siksi Vanha testamentti liittyy kiinteästi Israel-näyn levittämiseen kansojen keskuudessa. Vanha testamentti on käännetty vasta 451 kielelle. Muilla kielillä ei ole siis Israelin kansan syvempää historian tuntemusta ja tulevaisuuden lupauksia. Israel-työn kannalta olisi erittäin tärkeää, että kansat saisivat tietää Israelin merkityksen Raamatun mukaan.

Kodin tärkein “tuote” on kuuden kuukauden mittainen, erityisesti raamatunkääntäjille ja käännöskonsulteille suunniteltu vuotuinen koulutusohjelma, joka toteutetaan yhdessä Jerusalemin Heprealaisen yliopiston kanssa. Vuodesta 1995 alkaen tämän kurssin on käynyt yli 90 opiskelijaa 35 eri maasta, edustaen 60 käännösprojektia. Opiskelijoista 63 on ollut kansallista kääntäjää. Jumalan armosta kodin valmentamat kääntäjät ja heidän tiiminsä mahdollistavat Vanhan testamentin kääntämisen yli 68 miljoonalle ihmiselle heidän omalla äidinkielellään!

Jad Hashmonaan rakennettiin yli 50 suomalaisen vapaaehtoisen voimin noin kolmen vuoden aikana suomalainen hirsitalo. Uusi Raamattukoti siunattiin käyttöön 30.9.2010 noin 300 suomalaisen juhlavieraan läsnä ollessa. Koti tarjoaa paikan Raamattua äidinkielelleen kääntäville raamatunkääntäjille, jotka tulevat eri puolilta maailmaa Jerusalemin Heprealaiseen yliopistoon opiskelemaan Raamatun maan kieltä ja kulttuuria. Kevään 2011 kurssilaiset ovat ensimmäiset opiskelijat, jotka asuvat uudessa kodissa.

Viitenumero 9800 02089