ajankohtaista

ICEJ lahjoitti ensihoitopakkauksia Sdot Negevin yhteisöille

ICEJ:n edustajat David Parsons ja Nicole Yoder vierailivat hiljattain Etelä-Israelissa tapaamassa Rafi Babiania, Sdot Negevin alueen turvallisuuspäällikköä, joka oli yksi israelilaisista sankareista Hamasin terroristien hyökätessä alueelle viime lokakuussa. Nyt Rafi pyysi ICEJ:ltä ensihoitopakkauksia alueen 16 yhteisölle, ja meillä oli kunnia lahjoittaa heille nämä pakkaukset.

Turvallisuuspäällikkönä Rafilla on monia tehtäviä ambulanssikuljettajana, ensihoitajana, palomiehenä ja poliisina, ja kaikkia näitä hankittuja taitoja tarvittiin tuon ”mustaksi sapatiksi” kutsutun pelottavan päivän aikana.

Kun ensimmäinen massiivinen rakettihyökkäys alkoi aikaisin aamulla, Rafi luuli aluksi, että kyseessä oli tavanomainen hyökkäys. Mutta kun hän lähti nopeasti Alumimin kibbutsiltaan ilmoittautuakseen palvelukseen, Rafi yllättyi raskaasti aseistetuista terroristeista ympäröivillä teillä.

Taistelut riehuivat kaikkialla ja monet yhteisöt olivat tulessa. Rafi johti ensiapuryhmänsä rohkeasti vaarallisille alueille evakuoimaan siviilejä ja auttamaan haavoittuneita. Näky oli sydäntä särkevä, kun haavoittuneet tai kuolleet, joista osa oli pahoin palanut, koottiin yhteen paikkaan hoitoa ja evakuointia varten. Joitain heistä ei enää voitu auttaa, heitä oli jopa vaikea tunnistaa.

”Ainoa asia, jonka saatoin tehdä haavoittuneita hoitaville, oli tarjota heille autostani ensihoitopakkaus ja pieni ensiapulaukku”, Rafi sanoi. ”On lohdullista tietää, että jopa nämä niukat tarvikkeet pelastivat ihmishenkiä.”

Parhaista yrityksistään huolimatta Rafi ja hänen tiiminsä mahdollisuudet olivat kuitenkin rajalliset.

Rafi selitti, että jos heillä olisi ollut silloin lisää ensihoitopakkauksia, ne olisivat voineet pelastaa enemmän ihmishenkiä tuona päivänä. Hyvin varustelluissa pakkauksissa on hengitystieputkia, imulaite, infuusiolaitteisto ja monia muita välineitä, jotka ovat tärkeitä vakavasti haavoittuneiden hoidossa.

”Näitä lääketieteellisiä tarvikkeita tarvittiin silloin kipeästi. Valmistaudumme nyt pahimpaan, mutta toivomme, että toista lokakuun 7. päivää ei koskaan tule”, Rafi totesi. ”Kiitos paljon lahjoituksestanne. Arvostamme todella sitä, ja vielä enemmän emotionaalista tukeanne kriisiaikoina – rohkaisevia puheluitanne, kun soitatte meille ja tarkistatte tilanteemme.”

”Vaikka monet perheet eivät ole varmoja, palaavatko he takaisin, toivon, että voimme tavata uudelleen, kun kukat kukkivat ja lapset ovat palanneet yhteisöihimme”, hän lisäsi.

Alumimin kibbutsi oli yksi monista yhteisöistä, jotka taistelivat sitkeästi terroristeja vastaan ​​sinä päivänä. Kibbutsi puolusti itseään yli seitsemän tuntia ilman IDF:n apua eliminoiden 38 Hamasin terroristia. Valitettavasti 22 heidän ulkomaalaista työntekijäänsä menetti henkensä.

”En ole varma, tuleeko todellinen rauha koskaan, mutta pidän kiinni toivosta, että voimme jättää lapsillemme paremman maailman”, sanoi Rafi. ”Rukous tukee minua. Ilman uskoa olisin täysin eksyksissä.”

Tapaamisemme päättyessä Rafi kertoi, että hän aikoi vihdoin puhua lokakuun 7. päivän kokemuksistaan traumaterapeutille. ”Sen päivän jälkeen en ole puhunut siitä, mitä näin, kun ihmisiä evakuoitiin. Mutta nyt on aika käsitellä menneisyyttä, jotta voimme rakentaa tulevaisuutta”, hän vakuutti.

Kutsumme sinut mukaan auttamaan israelilaisia ystäviämme toipumaan ja rakentamaan uudelleen elämäänsä. Tule mukaan lahjoittamalla ICEJ:n kriisiaputyöhön!

Palaneita autoja Kibbutz Alumimin sisäänkäynnin lähellä 9. lokakuuta 2023. (Kuva: Yossi Zamir/Flash90)

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä