ajankohtaista

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä

Kiivaan sodan keskellä Israelin yrittäjät käyvät omia taistelujaan yritystensä tukemiseksi. Konfliktin ensimmäisinä kuukausina sadat pienyrittäjät hakivat kiireellistä apua selviytyäkseen toimeentuloonsa vaikuttavista haasteista, kuten kokonaisten yhteisöjen evakuoinneista ja taisteluun kutsutuista reserviläisistä.

Israelin valtiovarain- ja teollisuusministeriön mukaan maassa on noin 150 000 naisten omistamaa pien- ja mikroyritystä. Monet näistä naisista ovat yksinhuoltajia, jotka aloittivat tuottoisan liiketoimintansa yksin. Nyt monet heistä kamppailevat sodan ja taloudellisen tilanteen mullistuksissa.

ICEJ tukee mentorointiohjelmaa, joka tarjoaa neuvontaa ja koulutusta naisten pienyrityksille auttaakseen heitä selviytymään kriisistä. Ohjelmaan sisältyy koulutusta ja webinaareja, joissa yrittäjiä opastetaan kriisiajan taloushallintoon ja markkinointiin. Yrittäjät saavat myös henkilökohtaista ohjausta liiketoimintansa elvyttämiseen, konkurssien ehkäisemiseen sekä kokonaisten perheiden auttamiseen sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Tukiohjelman vaikutus ulottuu yksittäisiä yrityksiä pidemmälle. Naisten pienyritysten vakauttaminen suojelee yksilöitä ja perheitä taloudellisilta vaikeuksilta ja työttömyydeltä. Jokaisen tuetun yrityksen myötä ohjelma edistää myös Israelin kokonaistaloutta.

Yksi mentorointiohjelmaan osallistuvista yrittäjistä on viiden lapsen äiti Elisheva (kuvassa), joka perusti digitaalisen markkinoinnin yrityksen, jossa hän räätälöi palveluja ultraortodoksiselle juutalaisyhteisölle. Kriisi toi hänelle kuitenkin taloudellisia rasitteita ja vaikeuksia yrityksensä kanssa, mutta mentorointiohjelma auttoi hänet jaloilleen. ”Olin niin epätoivoinen, että olin valmis ottamaan vastaan kaiken avun, mikä pelastaisi yritykseni. Ja tämä ohjelma onnistui siinä ja jopa ylitti odotukseni”, Elisheva kertoo. 

ICEJ on sitoutunut tukemaan israelilaisia naisyrittäjiä kriisin keskellä. Kristittyjen ystäviemme ansiosta voimme tänä vaikeana aikana seistä näiden määrätietoisten ja kekseliäiden naisyrittäjien rinnalla.

Kiitos lahjastasi ICEJ:n kriisiaputyöhön!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Kotisairaanhoito lohduttaa vaikeina aikoina