ajankohtaista

Israelissa odotetaan kesällä suurta alija-aaltoa

ICEJ valmistautuu auttamaan Israelin suuressa juutalaisten paluumuutossa tänä kesänä. Sodasta huolimatta Israeliin odotetaan tänä vuonna yli 30 000 uutta maahanmuuttajaa. Viime vuosina useimmat uudet tulokkaat, olimit, ovat tulleet ​entisestä Neuvostoliitosta. Nyt Israelin viranomaiset ennustavat suurta muuttoaaltoa myös länsimaista siellä kasvavan antisemitismin vuoksi.

Vuonna 2024 ICEJ on auttanut jo yli 1 300 uutta maahanmuuttajaa Israeliin, muun muassa sponsoroimalla lentoja sekä avustamalla muuttovalmisteluissa ja uuteen kotimaahan sopeutumisessa. Nämä olimit ovat saapuneet maahan Etiopiasta, Ranskasta, Etelä-Afrikasta ja entisistä neuvostotasavalloista.

Israelin alija- ja integraatioministeriön pääjohtaja Avichai Kahana kertoi äskettäin The Jerusalem Postille, että Israeliin on saapunut 19 000 muuttajaa viime lokakuun 7. päivän jälkeen: ”Tämä on ihme. Maailmassa ei ole toista maata, johon niin monet ihmiset tulisivat keskellä sotaa!”

Israelin Juutalaistoimisto odottaa 15 500 juutalaisen saapuvan länsimaista Israeliin tänä vuonna. Se on lähes 2,5 kertaa enemmän kuin vuonna 2023.

Aloitamme nyt kiireisen kesän alijakauden, jolloin juutalaiset perheet muuttavat Israeliin, jotta heidän lapsensa olisivat valmiita uuteen kouluvuoteen syyskuussa. Elokuun lopulla alkavat myös nuorten alijaohjelmat, kuten lukiolaisille suunnattu Naale-ohjelma, jota ICEJ on tukenut useiden vuosien ajan. Nämä lapset valmistautuvat muuttoon kesäleireillä, joita ICEJ on sponsoroinut venäjänkielisissä maissa yli vuosikymmenen ajan.

Juutalaistoimisto on tänä vuonna pyytänyt ICEJ:tä auttamaan myös niitä venäjänkielisiä juutalaisia sotapakolaisia, jotka ovat paenneet kodeistaan ​​ja asuvat Itä- ja Länsi-Euroopassa.

Tulevina viikkoina olemme jo sitoutuneet sponsoroimaan lennot 100 Ukrainan juutalaiselle. Kesällä on avautumassa myös monia muita mahdollisuuksia esimerkiksi Ranskassa ja Etelä-Afrikassa. Liity mukaan, kun autamme tuomaan juutalaisia kotiin Israeliin tänä kesänä!

Howard Flower ja Karen Engle
ICEJ:n alijatyön johtaja

Kiitos lahjastasi ICEJ:n exodus- ja alijatyöhön!  

Kuva: The Jewish Agency of Israel (JAFI)

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä