ajankohtaista

ICEJ tukee Nir Yitzhakin kibbutsin perheiden toipumista

Heinäkuussa Nir Yitzhakin kibbutsin jäsenet saivat synkkiä uutisia. Kibbutsin valmiustiimiin kuuluneen Oren Goldinin ruumis oli juuri löydetty Gazasta. Goldin kaatui puolustaessaan kibbutsia Hamasin hyökkäyksen aikana 7. lokakuuta, jonka jälkeen hänen ruumiinsa oli viety Gazaan.

Tuona hirvittävänä päivänä kibbutsin valmiustiimi, joka koostui vain seitsemästä vapaaehtoisesta, kohtasi lähes sadan terroristin armottoman hyökkäyksen ja tulituksen. Yli kahdentoista tunnin ajan ilma täyttyi savusta ja räjähdyksen äänistä, kun tiimi taisteli urhoollisesti yhteisönsä puolesta välttäen niin mahdollisesti vieläkin suuremman katastrofin.

Seuraukset olivat tuhoisia: kahdeksan kibbutsin jäsentä murhattiin, kokonainen perhe siepattiin ja kodit jätettiin raunioiksi. Hamasin terroristit ryöstivät ja polttivat kaiken, minkä pystyivät, jättäen kibbutsin asukkaat täydelliseen shokkitilaan.

Vanhempien ja lasten tukena

Vastauksena yhteisön kriisiin Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö (ICEJ) päätti lähteä tukemaan Nir Yitzhakin kibbutsin toipumista traumoista auttamalla heitä käynnistämään hankkeen, joka tukee vanhempien ja lasten turvallisempaa paluuta kotiin ja arkeen.

Tarkoituksena on tarjota 4–11-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen kaksipäiväinen leiri, joka auttaa heitä virkistymään ja valmistaa kotiinpaluulle. Leiriohjelmaan sisältyy rentouttavia toimintoja, kuten vaellusta ja pelejä, sekä erilaisia terapeuttisia harjoituksia. Perheiden yhteiset kokemukset auttavat parantamaan henkisiä traumoja ja edistävät viestintää ja yhtenäisyyden tunnetta perheenjäsenten kesken.

ICEJ on sitoutunut lohduttamaan israelilaisia ​​yhteisöjä Gazan raja-alueella sekä kulkemaan heidän rinnallaan niin heidän surussaan kuin toipumisessaan.

Tule mukaan lahjoittamalla ICEJ:n kriisiaputyöhön.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta