osallistu

Ryhdy kummiksi holokaustivanhukselle

Israelissa asuu vielä noin 165 000 holokaustin kokenutta vanhusta. Noin neljännes heistä elää köyhyydessä ja kolmannes asuu yksin. Useat heistä kärsivät erilaisista sairauksista. 

Keväällä 2010 käyttöön vihitty ICEJ:n Haifa-koti tarjoaa kodinomaisen ja lämpimän ympäristön vanhuksille. Nelikerroksisessa palvelutalossa holokaustiselviytyjille osoitetaan käytännöllistä rakkautta ja annetaan heille mahdollisuus hyvään huolenpitoon elämän loppuvuosina.

Voit tukea holokaustista selviytyneitä ryhtymällä kummiksi holokaustivanhukselle. Se tarkoittaa, että sitoudut kummiohjelman kuukausilahjoittajaksi valitsemallasi summalla vähintään kuuden kuukauden ajaksi. Sinulle lähetetään yhden holokaustivanhuksen tarina ja kuva. Lisäksi saat säännöllisesti tietoa Haifa-kodista. Voit myös lähettää postikortteja omalle kummivanhuksellesi. 

kummmiksi holokaustivanhukselle?

Kummina voit olla osoittamassa Jumalan rakkautta holokaustista selvinneille

kummiksi holokaustivanhukselle

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Englanninkielisiä kortteja, lyhyitä kirjeitä, kuvan itsestäsi tai Suomesta sekä pehmokuoreen mahtuvia pieniä lahjoja, kuten kirjanmerkin tai villasukat. Huomioithan, että EU:n ulkopuolisissa tavaralähetyksissä sinun tulee täyttää tulliselvityslomake Postin verkkosivuilla. 

Ne lähetetään Israeliin Haifa-kotiin osoitteeseen, joka annetaan kummeille.

Emme valitettavasti voi taata vastausta kummivanhukselta. Toisinaan kuitenkin vastauksia lähetetään, jos henkilökunnalla on aikaa auttaa vanhuksia vastaamisessa.

Saat sähköpostiisi muutaman kerran vuodessa englanninkielisen kirjeen, jossa on kertomuksia ja kuvia Haifa-kodin elämästä ja tapahtumista. Lisäksi Haifa-kodin kuulumisista kerrotaan säännöllisesti ICEJ Suomen osaston verkkosivuilla ja Sana Jerusalemista -lehdessä.