ajankohtaista

Lehtimajanjuhla alkoi kunnioittamalla terrorin uhreja Gazan rajalla

ICEJ:n lehtimajanjuhla alkoi keskiviikkona koskettavalla muistoseremonialla, jossa kunnioitettiin israelilaisia, jotka surmattiin tai otettiin panttivangiksi Gazaan vuosi sitten lokakuussa.

ICEJ:n vuotuinen lehtimajanjuhla alkoi liikuttavalla muistoseremonialla HaBsorin kansallispuistossa, vain seitsemän kilometriä Gazan rajalta. Tilaisuudessa kunnioitettiin Hamasin lokakuun 7. päivän terrorihyökkäyksen uhreja, 1 200 kuollutta ja 251 vangittua israelilaista.

Huolimatta jatkuvista taisteluista Gazassa ja Israelin pohjoisrajalla, yli 400 kristittyä on saapunut maahan osallistuakseen lehtimajanjuhlaan ja osoittaakseen vankkumattoman tukensa Israelille sodan keskellä.

Avajaistilaisuudessa HaBsorin puistossa kuultiin Eshkolin alueneuvoston tulevaa pormestaria Michal Uziyahua sekä alueen turvallisuuspäällikköä Ilan Isaacsonia, joka kertoi stressaavista kokemuksistaan ​puolustaessaan alueen yhteisöjä tuona kohtalokkaana sapattina. Tilaisuudessa puhui myös Elisha Mizrahi, Keren Kayemeth LeIsraelin (KKL-JNF) vanhempi edustaja.

Tilaisuuden päätteeksi juhlavieraat istuttivat satoja punaisia ​​ja keltaisia ​​tulppaanisipuleita Hamasin hyökkäyksessä kaatuneiden ja siepattujen muistoksi. ICEJ ja KKL-JNF istuttavat myöhemmin punaiset tulppaanit sydämen muotoon ja keltaiset tulppaanit muistonauhan muotoon Novan musiikkifestivaalin verilöylyn uhrien muistopaikalle.

Iltapäivällä kristityt vieraat pääsivät tutustumaan Gazan raja-alueeseen, mukaan lukien Novan festivaalialueelle ja Tekuman lähellä olevalle ”autojen hautausmaalle”, saadakseen oman vaikutelman siellä tapahtuneista hirmuteoista.

”Lehtimajanjuhla on perinteisesti ilon juhla, mutta ottaen huomioon meneillään olevan sodan ja valtavan tragedian, joka iski Israeliin vuosi sitten, meillä oli velvollisuus aloittaa tämän vuoden juhla muistoseremonialla alueella, joka kärsi niin kovasti lokakuun 7. päivä”, sanoi ICEJ:n varapresidentti David Parsons. ”Läsnäolomme täällä tänä vaikeana aikana ja nämä ihanat tulppaanit lähettävät vahvan viestin kristillisestä tuesta ja välittämisestä tätä kansakuntaa ja heidän kärsimyksiään kohtaan.”

Lehtimajanjuhlaa vietetään tänä vuonna 16.–23. lokakuuta. Juhlan raamatullisena teemana on Sakarjan kirjan (4:6) julistus: ”Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni”, sanoo Herra Sebaot.” Vielä ehdit liittyä mukaan lehtimajanjuhlan nettijuhlaan. Lisätietoa ja ilmoittautumiset: feast.icej.org/fi

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta