ajankohtaista

Apua sodan traumatisoimille lapsille

Hamasin hyökkäys pakotti tuhannet Gazan ja Libanonin rajojen lähellä asuvat israelilaiset pakenemaan kodeistaan eri puolille maata. ICEJ on auttanut monia evakuoituja perheitä esimerkiksi lahjoittamalla apurahoja niille, joilla on riskiryhmään kuuluvia lapsia.

Tukemamme ohjelma tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille erikoistuneita ”mentoreita”, jotka ohjaavat heitä kolmen vuoden ajan sekä koulussa että sen ulkopuolella.

ICEJ:n sosiaalisen avustustyön tiimi tapasi useita näiden lasten vanhempia. Yksi heistä on Lital, joka asuu Shokedassa, vain kahden kilometrin päässä 7. lokakuuta tuhotusta Be’erin kibbutsista. Sireeneistä ja räjähdyksistä järkyttyneenä Lital ja hänen perheensä evakuoitiin Sde Bokeriin ja sieltä Neve Ilaniin Jerusalemin lähelle.

Kaaos aiheutti hänen tyttäressään Hallelissa suurta ahdistusta. ”Hän pelkäsi mennä ulos tai poistua hotellihuoneesta”, Lital kertoo. ICEJ:n perheelle antaman apurahan turvin Hallel ilmoitettiin terapeuttiselle ratsastuskurssille. ”Se oli helpottavaa ja tuli juuri oikeaan aikaan. Ratsastustunnit antoivat Hallelille itseluottamusta lähteä uudelleen ulos”, Lital kertoo.

Muutos oli niin dramaattinen, että Hallel halusi jopa jäädä Neve Ilaniin. Lital ja hänen perheensä palasivat kuitenkin lopulta kotiin Shokedaan.

ICEJ:n apurahan saaneet israelilaisperheet kiittävät kristittyjä ystäviä siitä, että he ovat osoittaneet välittävänsä heistä hädän hetkellä. Tuethan jatkossakin ICEJ:n kriisiaputyötä, jotta voimme auttaa useampia evakuoituja israelilaisia perheitä ja vastata muihin sodan aiheuttamiin kiireellisiin tarpeisiin.

Kiitos lahjastasi ICEJ:n kriisiaputyöhön!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”

02/05/2024

ICEJ:n sponsoroima nuorten leiri auttaa toipumaan