ajankohtaista

Auta hyökkäyksen kohteena olevaa Israelia

ICEJ kehottaa kristittyjä kaikkialla maailmassa rukoilemaan Israelin puolesta maan ollessa Hamasin yllätyshyökkäyksen kohteena. Terroristit ovat tunkeutuneet Gazasta Etelä-Israeliin ja raketteja on ammuttu runsaasti Israelin etelä- ja keskiosiin. ICEJ järjestää myös kiireellisen kriisiapukeräyksen hyökkäyksen kohteena olevan Israelin ja israelilaisten auttamiseksi.

Varhaisten raporttien ja puhelinvideoiden perusteella kymmenet tai jopa sadat raskaasti aseistetut Hamasin taistelijat ovat päässeet Gazan rajayhteisöihin Sderotissa ja ympäröiviin maanviljelyskyliin. Terroristit ampuivat siviilejä ja ottivat panttivankeja. He tulivat kuorma-autoilla ja moottoripyörillä ja yllättivät IDF:n sotilaat rajanylityspaikoilla. Toiset lensivät raja-aidan yli varjoliitimillä.

Israelissa vietetään tänään lehtimajanjuhlan jälkeen vietttävää tooran ilojuhlaa, Simchat Tooraa. Tämän lisäksi koko Israel oli levossa sapatin vuoksi, kun maan eteläosassa kuultiin sireenejä, jotka varoittivat Gazasta tulevista raketeista. Vakavampi huolenaihe on nyt kaikki rajalla olevat israelilaisyhteisöt, joissa terroristit ovat ampuneet ja ottaneet panttivankeja. IDF reagoi hitaasti tällaiseen massiiviseen, hyvin suunniteltuun yllätyshyökkäykseen

Panttivankitilanteet, jotka todennäköisesti syntyvät näistä järkyttävistä tapahtumista, voivat olla tuskallinen kokemus, ja kehotamme kaikkia kristittyjä rukoilemaan Israelin puolesta tässä traagisessa tilanteessa. 

ICEJ vei juuri lähes 700 kristittyä näihin samoihin yhteisöihin tukivierailulle kaksi päivää sitten, ja kaikki siellä tapaamamme ystävämme ovat vakavassa vaarassa. Yksi tuossa tilaisuudessa puhuneista paikallisista on jopa ilmoittanut meille tänä aamuna kyseessä olevan katastrofi alueella. Juhlayleisöllemme puhunut Sha’ar Hanegevin pormestari Ofir Liebstein kuoli tänään tulitaistelussa terroristeja vastaan, kun hän puolusti aluetta terrori-iskun aikana.

Miten voit auttaa?

🙏Rukoile Israelin puolesta psalmin 83 mukaisesti!
💙Lahjoita ICEJ:n kriisiapurahastoon!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”