ajankohtaista

ICEJ – kansainvälinen suurlähetystö

ICEJ:n työtä on alusta lähtien leimannut kansainvälisyys. Jo järjestön perustamisvuonna 1980 oli lehtimajanjuhlilla kristittyjä noin kahdestakymmenestä eri maasta. Laulu ja puhe raikui juhlilla monikielisesti ja -kulttuurisesti välittäen kuitenkin yhtä ja samaa sanomaa: ”Juutalainen kansa, ette ole yksin, teidän puolestanne rukoilee tuhansia kristittyjä ympäri maailmaa!”

Noista pienten alkujen päivistä palvelujärjestömme on laajentunut kaikkiin maanosiin. Tällä hetkellä maaosastoja on yli 95 maassa ja työmme koskettaa noin 140 maata. Tämä laaja-alaisuus on antanut meille kyvyn nähdä ja ymmärtää kristillistä kenttää monipuolisesti. Työmme menestys onkin kyvyssä palvella ja auttaa monitahoista ja monikulttuurillista Kristuksen ruumista. Työmme ulottuu myös yhteiskunnan eri kerroksiin.

Huhtikuun lopulla sain olla ICEJ:n päätoimiston johtaja Jürgen Bühlerin kanssa tapaamassa Fidžin saarten ylintä johtoa maan presidentistä varapääministeriin ja korkeimman oikeuden tuomareihin. Tapasimme myös maan kirkkokuntien johtajia ja satoja seurakuntajohtajia. Matkan tarkoituksena oli tavata yhteiskunnan vaikuttajia ja tuoda esille Jumalan Sanan lupauksien pysyvyys ja vastuumme toteuttaa Jumalan tahtoa ajassamme. Halusimme myös osoittaa tukemme Fidžin myönteiseen päätökseen siirtää suurlähetystönsä Jerusalemiin.

Fidži on historiansa aikana kokenut mullistavia yhteiskunnallisia muutoksia Raamatun Sanan voimasta. Maa, jossa kannibaalit söivät ensimmäiset lähetystyöntekijät, on nyt maa, jossa yli 30 prosenttia asukkaista on uudestisyntyneitä kristittyjä. Fidžiä pidetään Tyynenmeren saarivaltioiden keskuksena, ja siellä asuu laaja kristittyjen joukko, joka haluaa olla siunaamassa Israelia.

Sana, joka lähti Jerusalemista alkuseurakunnan uskollisesta julistuksesta, on saavuttanut maailman syvimmätkin kolkat ja kaukaisimmat saaret. Nyt tämä saarivaltio haluaa osoittaa kiitoksensa ja tuoda rakkauden lohdutuksensa takaisin juutalaiselle kansalle. On ihmeellistä nähdä, miten Jeremia 31:10 toteutuu silmiemme edessä, kun Fidžin kristityt haluavat tukea juutalaisten paluumuuttoa Israeliin. ”Kuulkaa Herran sana, te kansat, kuuluttakaa kaukaisilla saarilla ja sanokaa: ’Hän, joka hajotti Israelin, kokoaa sen jälleen…”

Fidžin kansallislaulussa toistetaan useaan otteeseen: ”Jumala, siunaa Fidžiä”. Sanoinkin viimeisessä tilaisuudessa, jossa oli noin tuhat kuulijaa, että jos haluatte kansanne ylle siunauksia, niin toteuttakaa Jumalan lupausta: ”Minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat…” (1. Moos. 12:3). Silloin Jumala siunaa kansaanne. Tämä sama Raamatun lupausten todellisuus koskee niin Suomen kansaa kuin kaikkia niitä kansoja, joissa teemme väsymättä työtä Jumalan kunniaksi.

ICEJ:n lohdutuksen palvelutyön sointu on monikielinen, monivärinen ja monikulttuurinen. Mikä ilo ja etuoikeus olla mukana ICEJ:n kansainvälisessä perheessä ja tuoda siniristilippukansallemme uskotut työkalut meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi.

Jani Salokangas
ICEJ Suomen toiminnanjohtaja

Kirjoitus on julkaistu Sana Jerusalemista -lehdessä (03/2023, 6.6.2023).

ICEJ Suomen toiminnanjohtaja Jani Salokangas (vas.), ICEJ:n johtaja Jürgen Bühler, Fidžin presidentti Williame Katonivere puolisoineen sekä ICEJ:n johdon sihteeri Fine Ditoka (oik.).

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

19/04/2024

Israel tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan

16/04/2024

Israelin Punainen Daavidintähti pelastaa elämää

15/04/2024

Iran iski Israeliin – laajeneeko sota?