ajankohtaista

Gazassa ainakin 199 panttivankia

”Sillä näin sanoo Herra: Vaikka vangit otettaisiinkin sankarilta ja saalis riistettäisiin väkevältä, niin minä kuitenkin taistelen sitä vastaan, joka sinua vastaan taistelee, ja minä pelastan sinun lapsesi.” (Jes. 49:25)

Israelin ulkoministeriön mukaan terroristijärjestö Hamas pitää ainakin 199 henkeä panttivankinaan Gazassa. Panttivankeina on vauvoja ja lapsia, äitejä ja isiä, opiskelijoita, vanhuksia ja ulkomaalaisia yli 30 maasta.   

Hamasin mukaan panttivangit on sijoitettu eri puolille Gazan kaistaa. Terrorijärjestön pyrkimyksenä on painostaa Israelia vapauttamaan 6 000 palestiinalaisvankia israelilaisista vankiloista. 

Panttivankien tilanne on äärimmäisen tukala, eikä monien kohtalosta ole tarkkaa tietoa. Useiden panttivankien uskotaan olevan loukkaantuneita, ja he tarvitsevat lääketieteellistä apua. Kyseessä on erittäin vakava humanitaarinen kriisi ja räikeä kansainvälisen oikeuden rikkomus. Omaisten tuska läheisistään on sanoinkuvaamaton.   

Rukoillaan pikaista ja turvallista vapautusta kaikille panttivangeille sekä yliluonnollista lohdutusta ja voimia heidän perheilleen!    

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”