ajankohtaista

Haifa-kodissa palvellaan suurella sydämellä

ICEJ:n tukemassa Haifa-kodissa tarjotaan kovia kokeneille holokaustivanhuksille turvallinen, kodinomainen ympäristö, jossa heistä huolehditaan rakkaudellisesti ja jokaisen vanhuksen tarpeet huomioiden. 

Helmikuussa Haifa-kodissa vietettiin 98-vuotiaan Yaakovin (kuva 1) ja 84-vuotiaan Lydian syntymäpäiviä. Päivänsankareiden kunniaksi tarjolla oli musiikkia ja tietenkin myös täytekakkua.   

Lisäksi Haifa-kotiin on muuttanut yksi uusi asukas: marokonjuutalainen Yehuda (kuva 2). Hän on nuoruudestaan asti kuuro ja joutunut kärsimään paljon elämänsä aikana. Ennen muuttoa Haifa-kotiin Yehuda asui kadulla. Nyt hänellä on oma huone, josta on sisustettu vapaaehtoisvoimin viihtyisä, uusi koti Yehudalle.   

Korona-aika on ollut rankkaa aikaa Haifa-kodin asukkaille. Se on tuonut rajoituksia vierailuihin, yhteisruokailuun ja myös muuhun toimintaan. Talven aikana kaksi kodin asukasta ja useita työntekijöitä sairastui koronaan, mutta nyt kaikki ovat onneksi jälleen kunnossa.

Vakituisten työntekijöiden lisäksi Haifa-kodissa palvelee kansainvälinen kristittyjen vapaaehtoisten tiimi. Vapaaehtoiset vierailevat vanhusten luona, auttavat heitä lääkärinaikojen sopimisessa ja käyttävät kävelyllä. Fysioterapeuttina työskentelevä Birgit pitää vanhuksille suosittuja jumppatuokioita, kun taas Will ilahduttaa heitä kitaransoitollaan. Kukin omien kykyjensä ja taitojensa mukaan!

Tammikuussa julkaistun raportin mukaan Israelissa elää vielä noin 165 800 holokaustiselviytyjää. Noin neljännes heistä elää köyhyydessä ja kolmannes yksin. Yli 90 %:a selviytyjistä on yli 80-vuotiaita, ja selviytyjien määrä vähenee nopeasti. Haifa-koti tarjoaa holokaustiselviytyjille turvallisen paikan, jossa he voivat kokea rakkautta ja arvostusta heidän elämänsä viimeisinä vuosina.  

”Lohduttakaa, lohduttakaa Minun kansaani, sanoo teidän Jumalanne.” (Jes. 40:1)

Jos haluat olla mukana osoittamassa rakkautta ja lohdutusta holokaustivanhuksille, voit tukea ICEJ:n holokaustiselviytyjien parissa tehtävää työtä viitenumerolla 9800 02018.   

Kuva 1. Haifa-kodissa vietettiin 98-vuotiaan Yaakovin syntymäpäiviä.

 Kuva 2. Haifa-kodin uusi asukas Yehuda otettiin iloiten vastaan.                                                                                    

Lue ICEJ:n tuore raportti Haifa-kodilta: https://int.icej.org/…/special…/time-haifa-home-update

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä