ajankohtaista

Haifa-kodissa varaudutaan turvallisuustilanteen kiristymiseen

ICEJ:n holokaustista selviytyneiden Haifa-kodissa on tehty viime aikoina valmisteluja asukkaiden turvaamiseksi siltä varalta, että nykyinen Gazan sota laajenee entisestään Pohjois-Israeliin.

Israelin johtajat ovat varoittaneet, että kymmenet tuhannet pohjoisesta evakuoidut israelilaiset eivät ehkä pysty palaamaan turvallisesti koteihinsa, ellei Israelin puolustusvoimat (IDF) mene Etelä-Libanoniin työntämään Hizbollahin terrorijoukkoja pois raja-alueelta. Tämä johtaisi todennäköisesti nykyisen sodan voimakkaaseen laajenemiseen, jolloin Hizbollah saattaisi ampua joka päivä tuhansia raketteja Pohjois-Israeliin.

Turvallisuusuhkan takia ICEJ on ryhtynyt toimenpiteisiin parantaakseen Haifa-kodin asukkaiden turvallisuutta. Sähkökatkojen varalta olemme sopineet Haifan kaupungin ja sähköyhtiön kanssa suuren varageneraattorin hankinnasta. Se voi toimittaa sähköä koko kortteliin, jossa suurin osa asukkaistamme asuu.

Lisäksi olemme rakentaneet suuren turvahuoneen aivan ruokasalin viereen, jotta suojaan pääsee nopeasti ruokailujen ja kokousten aikana. Olemme ostaneet ja varastoineet ruokaa sekä ensihoitotarvikkeita siltä varalta, että kukaan ei pääse ulos hälytysten aikana.

Olemme myös varustaneet kadun toisella puolella sijaitsevan koulun suuren maanalaisen suojan. Siellä asukkaat voivat majoittua, jos Haifa joutuisi raskaan rakettitulituksen kohteeksi.

Lisäksi olemme lahjoittaneet uuden ambulanssin palvelemaan Haifan alueella myös kotonaan asuvia holokaustista selviytyneitä.

Rukoilemme, että konflikti ei kuitenkaan laajene, sillä Haifa-kotimme asukkaat ovat nähneet jo tarpeeksi sotia ja kärsimystä elämässään. Meidän on kuitenkin varauduttava tilanteeseen.

Lämmin kiitos tuestasi holokaustiselviytyjien Haifa-kodille!

Yudit Setz
ICEJ:n holokaustiprojektien johtaja

Israelissa on edelleen noin 137 400 holokaustista selviytynyttä vanhusta. Voit lahjoittaa ICEJ:n holokaustiselviytyjien parissa tehtävään työhön täällä.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä