ajankohtaista

Kiireellistä hätäapua raja-alueilta evakuoiduille israelilaisille

ICEJ seisoo Israelin tukena laajan kansainvälisen verkostonsa kautta eri puolilla maailmaa, mutta välittää samalla kiireellistä hätäapua raja-alueilta evakuoiduille israelilaisille.   

Viime viikolla ICEJ:n maailmanlaajuinen verkosto on kantanut Israelia rukouksin, järjestänyt Israelia tukevia mielenosoituksia ja vedonnut lukuisiin kansallisiin johtajiin Israelin puolesta. Samaan aikaan Jerusalemin henkilökuntamme on kiertänyt maata toimittamassa kiireellistä hätäapua israelilaisille, jotka ovat syvästi järkyttyneitä Hamasin armottomasta hyökkäyksestä.

Samalla kun terroristijärjestön julmuuksia tulee yhä esille, valmistautuu Israelin puolustusvoimat (IDF) taistelemaan sekä Hamasia vastaan etelässä että vielä suurempaa Hizbollahin uhkaa pohjoisessa. Valmistautuessaan tähän monen rintaman taisteluun Israelin johtajat ovat evakuoineet yhteisöjä Gazan ja Libanonin rajoilla, myös suurista kaupungeista kuten Sderotista ja Kirjat Shmonasta.

Tämä ennennäkemätön evakuoimistoimi tarkoittaa, että kymmenet tuhannet israelilaiset siviilit ovat joutuneet jättämään kotinsa ja asuvat nyt hotelleissa ja muissa tiloissa maan keskiosissa. Heidän joukossaan on monia juutalaisia perheitä, jotka ovat menettäneet rakkaansa, kun taas muut lähisukulaiset ja naapurit ovat joko kateissa tai panttivankeina Gazassa.

Viime viikolla ICEJ:n työntekijät suuntasivat eri puolille maata pakkaamaan ja toimittamaan ruokapaketteja sekä jakamaan kauppakuponkeja, leluja ja muuta avustusta evakuoiduille perheille.

Esimerkkejä ICEJ:n avustustoimista viime viikolla:

 • ICEJ pakkasi tuhansia laatikoita elintarvikkeita, vaatteita ja kylpytuotteita Rishon LeZionissa. Elintarvikkeet kuljetetaan ICEJ:n vuokraamassa kylmäautossa apua tarvitseville.  
 • ICEJ tarjosi aterian 200 evakuoidulle israelilaiselle Jordanjoen laaksossa.
 • ICEJ vieraili Keski-Israelissa sijaitsevalla kibbutsilla, jonne on majoitettu 135 Kfar Azan verilöylystä selvinnyttä perhettä. Perheille annettiin kauppakuponkeja, joilla he voivat ostaa ruokaa, vaatteita ja taloustavaroita. ICEJ jakaa kauppakuponkeja tulevina päivinä myös muille Kfar Azasta evakuoiduille 305 perheelle, jotka on sijoitettu muualle Israeliin.
 • ICEJ tarjosi tukea holokaustiselviytyjien Haifa-kodin järkyttyneille asukkaille ja hankki suuren generaattorin turvaamaan Haifa-kodin sähkönsaannin mahdollisten sähkökatkosten varalta.
 • ICEJ pakkasi ruokapaketteja sadoille Haifan alueen puutteessa oleville perheille.
 • ICEJ keräsi varoja kahteen ambulanssiin, joista toinen tullaan lahjoittamaan Gazan rajan läheisyydessä sijaitsevalle Be’erin kibbutsille.
 • ICEJ tilasi kahdeksan uutta liikuteltavaa pommisuojaa sijoitettaviksi Israelin muille haavoittuville alueille. ICEJ jatkoi 20 pommisuojan kunnostamista Pohjois-Israelin Shlomissa.
 • ICEJ antoi kymmeniä suojaliivejä ja kypäriä vapaaehtoisille ensiapuhoitajille Negevin länsiosassa.

Lahjoituksesi ICEJ:n kriisiapurahastoon auttavat meitä vastaamaan moniin kiireellisiin tarpeisiin Israelissa.
Kriisiapurahaston avulla:  

 • Avustamme evakuoituja israelilaisia perheitä asunnon, ruoan, vaatteiden, lelujen ja hätäavun hankinnassa.
 • Tuemme kiireellistä ruokajakoa vanhuksille, uusille maahanmuuttajille ja vähävaraisille perheille valtakunnallisesti.
 • Toimitamme tärkeitä ensiapuvarusteita ensiapuhenkilöstölle.
 • Rahoitamme traumaneuvontaa israelilaisille perheille.
 • Hankimme lisää pommisuojia ja kunnostamme nykyisiä suojia haavoittuvien alueiden israelilaisyhteisöissä.
 • Hankimme lisää ambulansseja ja muita ensiapuvälineitä.

Tänä kriittisenä aikana israelilaisten on tiedettävä, että miljoonat kristityt ympäri maailmaa seisovat heidän rinnallaan hädän hetkellä. Osoita tukesi Israelille ja lahjoita ICEJ:n kriisiapurahastoon!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”