ajankohtaista

ICEJ auttaa lokakuun terrori-iskussa kuolleen poliisin perhettä Sderotissa

Viime lokakuun 7. päivän aamuna Sderotissa soi hälytyssireeni, kun Hamasin terroristit hyökkäsivät kaupunkiin Gazasta. Kun kaaos valtasi kaupungin, paikallinen poliisi Eli* ja hänen poliisitoverinsa kohtasivat kymmeniä terroristeja pysäyttäen heidän etenemisensä. Israelilaispoliisien nopea toiminta ja rohkeus pelasti todennäköisesti satoja ​ihmishenkiä tuona aamuna. Siitä huolimatta Eli itse kuoli taisteluissa jättäen jälkeensä surevan vaimon ja lapset. Yhteensä ainakin 70 turvamiestä, poliisia ja siviiliä kuoli taistelussa Sderotin kaupungin puolesta.

Elin kuoltua hänen vaimonsa ja lapsensa kohtasivat käsittämättömän surun, minkä lisäksi perheen kotitalossa oli meneillään iso remontti. Katto vuoti, sähköjärjestelmä oli vaarallinen, ja keittiö ja kylpyhuone vaativat pikaista kunnostusta. Eli oli työskennellyt kunnostustöiden parissa ennen hyökkäystä, mutta remontti jäi traagisesti kesken hänen menehdyttyään.

Nykyään taloa kuitenkin korjataan ja kunnostetaan, jotta perheelle voitaisiin luoda lämpimämpi ja valoisampi koti, kun he samalla yrittävät rakentaa elämäänsä uudelleen. Kun ICEJ sai tietää Elin rohkeudesta ja uhrautumisesta sekä surevan perheen keskeneräisestä kodista, päätimme auttaa korjaustöissä. Vaikka mikään remontti ei voi korjata emotionaalisia arpia tai tuoda takaisin rakastettua isää ja aviomiestä, tämä konkreettinen apu antaa kuitenkin hiukan mielenrauhaa traumatisoituneelle perheelle. Yhteistyössä paikallisten israelilaisten työntekijöiden kanssa viemme isän aloittaman kunnostustyön päätökseen ja helpotamme siten perheen toipumista.

ICEJ haluaa seistä israelilaisten rinnalla sodan keskellä ja tarjota tukea sodan uhreille ja muille tarvitseville. Tule mukaan lahjoittamalla ICEJ:n kriisiapurahastoon.

*) Nimi muutettu.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

19/04/2024

Israel tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan

16/04/2024

Israelin Punainen Daavidintähti pelastaa elämää

15/04/2024

Iran iski Israeliin – laajeneeko sota?