ajankohtaista

ICEJ auttaa nuoria Etiopian juutalaisia tähtäämään korkealle

Lokakuun traumaattiset tapahtumat järkyttivät kaikkia israelilaisia, ja erityisesti niitä uusia Etiopian juutalaisia maahanmuuttajia, jotka yrittivät sen lisäksi toipua suurista kulttuurieroista ja kielihaasteista. Tämä päti erityisesti nuoriin 18–25-vuotiaisiin opiskelijoihin, jotka osallistuivat yhdeksän kuukautta kestävään lukion valmistumisohjelmaan. Sen vuoksi oli niin erityistä nähdä näiden nuorten valmistuvan lukiosta tässä ICEJ:n tukemassa pikakoulutusohjelmassa.

ICEJ:n delegaatio osallistui hiljattain Be’er Shevan alijakeskuksessa 15 opiskelijan valmistujaisiin, joita tuimme opiskeluissa. Hetki oli hyvin erityinen, kun ymmärsimme, millaisia haasteita Etiopian juutalaisen yhteisön täytyy voittaa, kun he muuttavat Israeliin.

Etiopian juutalaisten alija on ollut yksi ICEJ:n keskeisimmistä alijahankkeista viime vuosien aikana. Yli 3 250 Etiopian juutalaista on saapunut Israeliin ICEJ:n kustantamilla lennoilla. Se on noin puolet kaikista niistä Etiopian juutalaisista, jotka ovat saapuneet Israeliin vuodesta 2015 lähtien.

Luvattuun maahan saapuminen on unelmien täyttymys ja elämää muuttava kokemus niille Etiopian juutalaisille, jotka tekevät alijan. Muutto tuo mukanaan monia suuria haasteita niin kielen, koulutuksen kuin kulttuurierojenkin suhteen, ja erot muihin israelilaisiin ovat huomattavia. Etiopialaiset kohtaavatkin usein vaikeuksia sopeutuessaan israelilaiseen kulttuuriin ja monet heistä kärsivät köyhyydestä.

Sinun avullasi voimme auttaa Etiopian juutalaisia palaamaan takaisin esi-isiensä maahan sekä auttamaan heitä sopeutumaan uuteen kotimaahansa ja tulemaan osaksi Israelin yhteiskuntaa. Kiitos tuestasi ICEJ:n exodus- ja alijatyölle!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä