ajankohtaista

ICEJ auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria uuteen alkuun

Joulukuussa ICEJ:n sosiaalisen avustustyön johtaja Nicole Yoder vieraili israelilaisessa turvakodissa, jossa asuu 141 huostaanotettua lasta ja nuorta. Useimmat heistä ovat iältään 6–18-vuotiaita, eivätkä voi asua pysyvästi vanhempiensa luona perheiden turvattoman tilanteen takia.  

Yoder kävi tutustumassa turvakodin uuteen koulutukselliseen ja terapeuttiseen hankkeeseen: lasten omaan leipomoon, johon on ICEJ:n tuella hankittu teollinen uuni. Hankkeessa lapsille ja nuorille opetetaan leivontaa ja ruoanlaittoa sekä liike-elämän ammatillisia taitoja, joista he voivat hyötyä myös tulevaisuudessa.

Yksi hankkeen kohokohdista oli makeiden hanukka-leivonnaisten valmistaminen turvakodin hanukka-juhlaan. Tuloksena oli 170 maistuvaa ja koristeellista sufganiyot-munkkia, joita lapset esittelivät ylpeinä juhlaan saapuneille vanhemmilleen ja muille vieraille.  

”ICEJ on innolla tukemassa tätä hanketta. Seuraavien vuosien aikana nämä syrjäytymisvaarassa olevat lapset kartuttavat taitojaan ja oppivat kehittämään omia liiketoiminta- ja markkinointisuunnitelmia, jotka auttavat kehittämään tästä hankkeesta todellisen yhteisöllisen yrityksen”, Yoder kertoo.

ICEJ haluaa tukea haavoittuvassa asemassa olevia lapsia ja nuoria tarjoamalla heille uuden alun elämään ja toivon valoisammasta tulevaisuudesta.

Tule mukaan lahjoittamalla ICEJ:n lasten ja nuorten työhön viitenumerolla 8400 02239.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”