ajankohtaista

ICEJ auttoi Etelä-Israelin viljelijöitä sadonkorjuussa

ICEJ osoitti tukeaan Israelille auttamalla Gazan rajan lähellä sijaitsevaa Yad Mordechain kibbutsin maatalousyhteisöä sadonkorjuussa.  

On kulunut yli 50 päivää siitä, kun Hamasin terroristit rikkoivat Gazan raja-aidan ja aloittivat sodan Israelia vastaan. Tämä konflikti on vaikuttanut israelilaisen yhteiskunnan kaikkiin sektoreihin, mukaan lukien eteläisen Israelin maanviljelijöihin, jotka ovat kamppailleet sadonkorjuunsa kanssa jatkuvan rakettitulituksen vuoksi.

Ennen tuota kohtalokasta sapattia 7. lokakuuta monet Länsi-Negevin maanviljelijät palkkasivat työntekijöitä Gazasta ja ulkomailta auttamaan sadonkorjuussa. Mutta kun sota alkoi, monet pellot ja hedelmätarhat jäivät yhtäkkiä vartioimatta ja hedelmät ja viljat mätänivät. Lisäksi kymmeniä ulkomaalaisia työntekijöitä kuoli tai siepattiin traagisesti, kun taas toiset pakenivat takaisin kotimaihinsa.

ICEJ:n avustustyöntekijä Jannie Tolhoek kuuli, että vain neljän kilometrin päässä Gazasta sijaitseva Yad Mordechain kibbutsi tarvitsee apua pelastaakseen hedelmäsatonsa, joka oli kypsynyt ja valmiina sadonkorjuuseen jo lokakuussa. ICEJ näki tämän erinomaisena mahdollisuutena osoittaa solidaarisuutta israelilaisille maanviljelijöille Gazan etelärajalla.

ICEJ:n vapaaehtoistiimimme saapui viime viikolla Yad Morcehain kibbutsille auttamaan. Tiimimme poimi ensin makeita sitrushedelmiä pomeloita ja sen jälkeen klementiinejä. Ilman riittävää työvoimaa suuri osa näistä maataloustuotteista olisi mennyt hukkaan.

Tapaamamme israelilaiset olivat iloisia kuullessaan, kuinka kristityt ympäri maailmaa osoittavat tukeaan Israelille tänä haastavana aikana. He myös todella arvostivat sitä, että ICEJ:n kansainvälinen henkilökunta Jerusalemissa seisoo lujasti Israelin rinnalla.

Tällaisina aikoina on ratkaisevan tärkeää osoittaa horjumaton tukemme Israelille. ICEJ jatkaa Gazan rajalla olevien israelilaisten yhteisöjen kiireellisiin tarpeisiin vastaamista. Liity mukaan lahjoittamalla ICEJ:n kriisiapurahastoon!

Ryan Tsuen
Graafinen suunnittelija
ICEJ:n Jerusalemin päätoimisto

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

13/06/2024

Toivon sanoja ja säveliä Temppeliaukion kirkossa

31/05/2024

Haastattelussa Ulla Järvilehto: ”Iloitsen, kun työ edistyy!”

27/05/2024

Toivon ääniä ICEJ Suomen osaston 40-vuotisjuhlakonsertti

Toivon ääniä 40 vuotta