ajankohtaista

ICEJ avusti 160 Etiopian juutalaista paluumuuttajaa Israeliin

Viime viikolla Tel Avivin Ben Gurionin lentokentällä koettiin erityisiä ilon ja liikutuksen hetkiä, kun 160 Etiopian juutalaista paluumuuttajaa saapui Israeliin.

ICEJ:n sponsoroima alijalento oli osa ”Israelin kallio” (Tzur Yisrael) -evakuointioperaatiota, jonka tarkoituksena on tuoda tämän vuoden aikana 3 000 juutalaista Etiopian sisällissodan keskeltä turvaan Israeliin.

ICEJ:n vanhempi puhemies David Parsons tiimeineen oli lentokentällä vastaanottamassa uusia tulijoita. Kentällä saatiin todistaa monia koskettavia hetkiä, kun perheenjäsenet pääsivät tapaamaan toisiaan vuosien tai jopa vuosikymmenten eron jälkeen.

Yksi heistä oli Etiopiasta Israeliin 20 vuotta sitten muuttanut Ye’alem, joka sai vanhimman poikansa Abraramin ja tyttärensä Kenubishin Israeliin vuosia kestäneen vaikean huoltajuus- ja perheenyhdistämisprosessin jälkeen.

30-vuotiaan Abraramin ja 28-vuotiaan Kenubishin äiti menehtyi Etiopiassa vuosia sitten, ja monet heidän lähisukulaisistaan ovat muuttaneet Israeliin. Molemmat ovat hyvin kiitollisia ICEJ:n kristityille ystäville, joiden tuen avulla he pääsivät nyt isänsä luokse Israeliin.   

”Odotan innolla uutta elämääni Israelissa ja sitä, että pääsen tutustumaan perheeseeni paremmin”, sanoo Kenubish. Abraramin haaveena taas on jatkaa liiketalouden opintojaan uudessa kotimaassaan.

Vuodesta 2015 lähtien ICEJ on ollut mukana tukemassa 2 750 Etiopian juutalaisen paluumuuttoa Israeliin. Määrä on yli puolet kaikista maahan saapuneista etiopialaisista tänä aikana.  

Exodus- ja alijatyö on keskeinen osa ICEJ:n toimintaa. Vuodesta 1980 lähtien ICEJ on auttanut yhteensä yli 160 000 juutalaista tekemään alijan. Lentolippujen lisäksi ICEJ tukee maahanmuuttajien sopeutumista uuteen kotimaahansa.

”…Näin sanoo Herra, Herra: Minä kokoan teidät kansojen seasta ja kerään teidät maista, joihin teidät on hajotettu, ja annan teille Israelin maan” (Hes. 11:17). ICEJ kutsuu sinut olemaan osa tätä ihmettä ja profetian täyttymystä. Voit tukea juutalaisten paluumuuttoa, lahjoittamalla exodus- ja alijatyöhön: www.icej.fi/osallistu/lahjoita/  

ICEJ Video (24.6.2022): Tervetuloa kotiin! – Etiopian juutalaiset saapuvat Israeliin: https://youtu.be/VdbRlQzoaEc

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”