ajankohtaista

ICEJ kannustaa Israelin arabinuoria hi-tech-sektorille

ICEJ:n tukema tietokoneohjelmoinnin kurssi rohkaisee Israelin arabinuoria hi-tech-opintoihin.   

Rand, Heba ja Basil ovat Israelin arabeja ja opiskelijoita, joiden unelma työllistyä Israelin kukoistavalla korkean teknologian hi-tech-sektorilla on nyt yhden askeleen lähempänä toteutumistaan. ICEJ:n tuella nämä lahjakkaat nuoret osallistuvat tietokoneohjelmoinnin intensiivikurssille.

“Tämä kurssi parantaa mahdollisuuksiani päästä alalle”, kertoo Basil. Tulevaisuudessa hän uskoo työskentelevänsä kokopäiväisenä ohjelmoijana ja myös nauttivansa siitä. “Israel on täydellinen paikka, yksi parhaita maailmassa, koska jokainen suuri hi-tech-yritys on täällä!”

Israelin arabien osuus koko maan väestöstä on 21 prosenttia. Silti Israelin hi-tech-sektorilla työskentelevistä vain kolme prosenttia on arabeja ja heistä arabinaisia vain 0.1 prosenttia. Tämä epäsuhta hämmästyttää, kun otetaan huomioon Israelin jatkuva pula kymmenistä tuhansista teknologiaosaajista.

Israelin arabien kiinnostus hi-tech-alalle on kuitenkin nopeassa kasvussa, ja tällä hetkellä peräti 15 prosenttia hi-tech-opiskelijoista on arabeja. Monet heistä kuitenkin keskeyttävät opintonsa jo ensimmäisen vuoden jälkeen. Syynä voivat olla esimerkiksi taloudelliset vaikeudet sekä kielelliset haasteet opiskeltaessa heprean kielellä.

“On jännittävää nähdä, kuinka nuoret arabit menestyvät ja pääsevät näin paremmin sopeutumaan israelilaiseen yhteiskuntaan”, sanoo ICEJ:n sosiaalisen avustustyön johtaja Nicole Yoder. “Sponsoroimamme tietokoneohjelmoinnin kurssi auttaa nuoria pääsemään työmarkkinoille, johon heillä ei ole ollut aikaisemmin paljoa mahdollisuuksia tai kokemusta.”

Kiitos, että autat ICEJ:tä vahvistamaan israelilaista yhteiskuntaa tukemalla sen kaikkia väestöryhmiä ja sektoreita. ICEJ:nä haluamme antaa tulevaisuuden ja toivon Israelin uudelle sukupolvelle, niin juutalaisille kuin arabeille, kun he rakentavat yhdessä rauhallista ja sopuisaa rinnakkaiseloa maassa.    

Anna tulevaisuus ja toivo lahjoittamalla ICEJ:n työhön lasten ja nuorten parissa.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

19/04/2024

Israel tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan

16/04/2024

Israelin Punainen Daavidintähti pelastaa elämää

15/04/2024

Iran iski Israeliin – laajeneeko sota?