ajankohtaista

ICEJ lahjoitti pommisuojia koulujen jälleen auettua

Elämä Israelissa alkaa hiljalleen palautua normaalimmaksi kolmannen suuren koronasulun jälkeen ja koulujen kellot ovat jälleen soineet tällä viikolla.

Ashkelonin turvallisuuspäällikkö ja kaupungin tiedelukion ja tooraopintojen oppilaiden vanhemmat voivat jälleen huokaista helpotuksesta.

Ashkelon on Israelin rannikkokaupunki ja sijaitsee aivan Gazan läheisyydessä, jonne terroristien lähettämät ohjukset yltävät. ”Tämän koulun oppilaat pärjäävät erinomaisesti omissa opinnoissaan. He ovat tulevaisuuden kehittäjiä tieteen ja teknologian saralla. Lähellä oleva Gaza on meille kuitenkin vakava uhka. Meillä on vain 30 sekuntia aikaa mennä turvaan, ei yhtään sen enempää”, huomauttaa paikallinen turvallisuuspäällikkö Elan Gozlker.

Kouluvuoden alussa Ashkelonin lukio tarvitsi kiireellisesti neljä pommisuojaa pystyäkseen turvaamaan jokaisen oppilaan turvallisuuden. Koulun rehtori Esther Day selitti asiaa: ”Tiedelukiomme koostuu monista liikuteltavista luokkahuoneista, jotka toimitettiin tänne kouluvuoden alussa. Näissä luokkahuoneissa ei ollut minkäänlaista suojaa ohjusiskuja vastaan, joten vanhemmat ja oppilaat olivat hyvin huolissaan.”

ICEJ lahjoitti ensimmäiset kaksi pommisuojaa viime syksynä. Ne eivät kuitenkaan tarjonneet riittävästi suojaa kaikille oppilaille. Koronapandemia kuitenkin sulki koulut viime syksynä ja ICEJ:lle jäi aikaa kerätä lahjoituksia myös kahta seuraavaa pommisuojaa varten. Kaksi viikkoa sitten saimme projektin päätökseen ja pystyimme lahjoittamaan myös kaksi puuttuvaa pommisuojaa koululle juuri sopivasti, kun koulut jälleen aukesivat.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä