ajankohtaista

ICEJ mukana auttamassa vuoden ensimmäisellä alijalennolla

Alijalennot saivat heti vuoden 2021 alussa lentävän lähdön, kun Israeliin saapui viime viikon perjantaina 299 Etiopian juutalaista maahanmuuttajaa tämän vuoden ensimmäisenä päivänä

Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö (ICEJ) sponsoroi näistä sata uutta maahanmuuttajaa. Tämä lento oli osa Operaatio Israelin kalliota, jonka tarkoituksena on tuoda 2 000 Etiopian juutalaista kotiin Israeliin tammikuun loppuun mennessä. Operaatio on Israelin viranomaisten ja Juutalaistoimiston järjestämä, ja mukana on monia yhteistyöjärjestöjä, mukaan lukien ICEJ.

Etiopiassa on edelleen noin 7 500 juutalaista ja Israelin alijaministeri Tamano-Shata sekä Juutalaistoimiston puheenjohtaja Isaac Herzog tekevät kaikkensa, jotta heidät saataisiin tuotua Israeliin seuraavan parin vuoden aikana.

Viime viikon lento oli hyvää jatkumoa hedelmälliselle alijavuodelle 2020. Kristillinen suurlähetystö pystyi koronapandemiasta huolimatta avustamaan edellisen vuoden aikana yli 3 000 juutalaista Israeliin yli kymmenestä eri maasta. Heistä suurin osa saapui Venäjältä, Valko-Venäjältä, Ukrainasta, Etiopiasta, Intiasta ja Brasiliasta. Kaiken kaikkiaan Israeliin muutti viime vuonna noin 20 000 juutalaista.

ICEJ on innoissaan tämän vuoden alijatyöstä ja erityisesti Etiopian juutalaisten alijalennoista. Monet heistä ovat odottaneet jopa kaksi vuosikymmentä, että he pääsisivät muuttamaan Israeliin. Tarvitsemme apuasi tuodaksemme heidät Israeliin! Lahjoittamalla exodus/alijatyöhömme olet mukana tukemassa juutalaisten paluuta Etiopiasta, Venäjältä ja monista muistakin maista. Kiitos lahjastasi!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

19/04/2024

Israel tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan

16/04/2024

Israelin Punainen Daavidintähti pelastaa elämää

15/04/2024

Iran iski Israeliin – laajeneeko sota?