ajankohtaista

ICEJ on auttanut lähes 300 Ukrainan juutalaista vanhusta Israeliin

Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa ICEJ on avustanut tähän mennessä jo lähes kolmesataa Ukrainan juutalaista vanhusta sodan jaloista turvaan Israeliin.

Heistä yhdeksänkymmentä on vanhuksia, jotka ovat kokeneet holokaustin kauhut omassa lapsuudessaan ja joutuivat nyt pakenemaan kotoaan jo toiseen kertaan elämässään. Vanhuksista kaksisataa oli lähtiessään niin heikossa kunnossa, että he saivat ensiapua ja lääketieteellistä hoitoa Varsovassa ja Bukarestissa ennen lentoaan Israeliin.

Israelissa ICEJ:n holokaustiselviytyjien Haifa-koti on tarjonnut kodin tähän mennessä 25 ukrainalaiselle holokaustiselviytyjälle. Yksi heistä on 89-vuotias Svetlana, joka on kotoisin Kramatorskista.

”En voi ymmärtää, mitä tässä maailmassa nykyään tapahtuu. Näyttää siltä, että kaikki on käännetty ylösalaisin. Kun olin lapsi, isäni ja setäni taistelivat venäläisten rinnalla Hitlerin Saksaa vastaan, mutta nyt venäläinen kone pommittaa kotikaupunkiani ja saksalaiset puolestaan ovat auttaneet minua”, Svetlana kertoo.

Lokakuun loppuun mennessä yhteensä 58 235 juutalaista on tehnyt paluumuuton Israeliin tänä vuonna. Joulukuun alussa muuttajien kokonaismäärä lähentelee jo 61 000:a, mikä tarkoittaisi 200 prosentin kasvua edellisvuoteen. Suurin osa alijan tehneistä on tullut maahan Venäjältä ja Ukrainasta. ICEJ:n tuki on mahdollistanut näistä yli 5 000 ihmisen muuton.

Anna lahjaksi uusi elämä Israelissa tukemalla ICEJ:n alija- ja exodustyötä.
Sydämellinen kiitos avustasi!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä