ajankohtaista

ICEJ Suomi vei humanitääristä apua Ukrainan juutalaisille

”Nyt ei ole aika analysoida, vaan nyt on toimittava aktiivisesti usealla rintamalla”

ICEJ Suomen osaston toiminnanjohtaja Jani Salokangas ja hallituksen puheenjohtaja John Remes veivät viime viikon lopulla humanitäärisen avustuskuorman Puolaan, jossa tuhannet sotaa paenneet Ukrainan juutalaiset odottavat lentoa Israeliin.

ICEJ:n avustuskuorma toimitettiin Puolan pääkaupunkiin Varsovaan, jossa Puolan juutalaisyhteisön edustajat ja muut yhteistyökumppanimme jakavat avustukset tarvitseville. 

”Suuret kiitokset kaikille suomalaisille, joilla on näin suuri sydän auttaa toisia hädän keskellä”, sanoi Puolan päärabbi Michael Joseph Schudrich Varsovassa.

Matkaan lähdettiin nopeasti sen jälkeen kun Israelin juutalaistoimisto esitti erityispyynnön ICEJ:n Suomen osastolle toimittaa avustustarvikkeita Puolaan evakuoiduille Ukrainan juutalaisille.

Saapuessaan monilla ei ole mukanaan juuri muuta kuin omat vaatteensa ja matkustusasiakirjansa. Koska hätämajoitus Puolassa ja naapurimaissa voi kestää useita päiviä tai viikkojakin, on monella matkustajalla akuutteja tarpeita esimerkiksi hygieniatuotteista ja muista päivittäistavaroista.   

ICEJ:n avustuksella Ukrainan juutalaisille toimitettiin lasten ja aikuisten vaatteita, vauvanvaippoja ja kosteuspyyhkeitä, makuupusseja, pyyhkeitä, saippuaa, hammasharjoja ja monia muita päivittäistarvikkeita.

”ICEJ:nä haluamme konkreettisesti helpottaa Ukrainan juutalaisten humanitääristä hätää ja edistää juutalaisten paluumuuttoa Israeliin. Nyt ei ole aika analysoida, vaan nyt on toimittava aktiivisesti usealla rintamalla”, toteaa toiminnanjohtaja Salokangas.

ICEJ:n Suomen osasto kiittää lämpimästi kaikkia suomalaisia lahjoittajia, jotka ovat osallistuneet omalla panoksellaan Ukrainan juutalaisten auttamiseen. Avustuskuorman osalta kiitämme erityisesti Tehdas-Asua (Rovaniemi), Bayerncaria (Seinäjoki) sekä Atte ja Johanna Takkista.

Yhdessä voimme enemmän.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

27/06/2022

ICEJ avusti 160 Etiopian juutalaista paluumuuttajaa Israeliin

20/06/2022

ICEJ tukee yksinhuoltajaperheitä Israelissa

17/06/2022

Blogi: Apartheid tapetilla – jälleen kerran

X