ajankohtaista

ICEJ tarjoaa traumakoulutusta terveydenhuollon ammattilaisille

Jos Israelissa on nykyään yksi huomattava tarve, se on traumahoidon tarve. Jopa kokeneet traumaneuvojat ovat ylikuormittuneet, kun he hoitavat valtavaa määrää potilaita, jotka kamppailevat edelleen lokakuun 7. päivän verilöylyn aiheuttaman shokin kanssa. Sama pätee terveydenhuollon henkilöstöön, jossa eri etniset ja uskonnolliset ryhmät työskentelevät yhdessä.  

Jerusalem Post -lehden raportin mukaan masennuksesta ja ahdistuksesta kärsivien israelilaisten määrä on lisääntynyt lokakuun 7. päivän jälkeen 30 prosenttia. Vastauksena haasteisiin Israelin terveydenhuollon ammattilaiset tarvitsevat nyt kiireellisesti traumakoulutusta, jotta he voivat auttaa sekä itseään että muita.

Lisätuki on erityisen tärkeää näinä intensiivisinä aikoina, jolloin terveydenhuoltoa rasittavat kasvava potilasmäärä ja hoitohenkilöstön pula. Koska sairaalaosastot vastaanottavat monia haavoittuneita, he ovat myös alttiina suurelle stressille ja traumalle.

Traumakoulutuksen pilottikurssi

ICEJ on tarttunut kriisin aiheuttamiin haasteisiin tukemalla traumakoulutusta israelilaisille lääketieteen ammattilaisille.

”Yhteistyössä Joint Distribution Committeen (JDC) kanssa sponsoroimme trauma- ja resilienssikoulutuksen pilottikurssin 30 sairaalan johtajalle eri puolilta Israelia, tietäen, että se tulee vaikuttamaan positiivisesti tuhansiin ihmisiin”, kertoi ICEJ:n sosiaalisen avustustyön johtaja Nicole Yoder.

”Tämän kurssin ja tukiverkoston kautta terveydenhuollon johtajat voivat tavata kollegoitaan, keskustella haasteista ja saada tarvittavat työkalut vastatakseen moniin esiin nouseviin ongelmiin”, lisäsi JDC-Tevet-ohjelman johtaja Tamar Granik. ”Olemme kiitollisia tästä koulutuksesta, joka käsittelee myös arabi- ja juutalaissektorin välisiä jännitteitä. Se on polttava asia johtajillemme.”

Traumakoulutukseen osallistunut Safedin Ziv-sairaalassa työskentelevä Shaul kertoo: ”Suurin haaste on konkreettinen stressi ilmassa. Henkilökunta on menettänyt läheisiä ja ystäviä, ja he näkevät päivittäin terrori-iskujen vaikutukset uhreihin. Lisäksi meillä ei ole tarpeeksi henkilökuntaa tai resursseja, emmekä ole edes joutuneet pahimpaan tilanteeseen, mikäli sota syttyy pohjoisrintamalla.”

”Käytän täältä hankkimiani työkaluja luodakseni rauhallisempia tapoja työskennellä antamalla tiimilleni työkalut stressin ja trauman käsittelemiseen hyvällä tavalla”, Shaul jatkoi. ”Tarvitsemme tätä, koska tämä on tilanne, jota emme ole aiemmin kokeneet. Hoidimme musiikkifestivaalin nuoria etelässä ja olemme nähneet vammoja julmien terroritekojen seurauksena.”

ICEJ:n tukeman traumakoulutuksen arvioidaan vaikuttavan myönteisesti 1 500 terveydenhuollon työntekijään, kun sairaaloiden johtajat ottavat käyttöön uusia lähestymistapojaan eri puolilla maata.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta