ajankohtaista

ICEJ tukee avustus- ja pelastustoimia Turkin maanjäristysalueella

Turkin ja Syyrian tuhoisten maanjäristysten aiheuttama kärsimys ja menetykset ovat järkyttäneet meitä kaikkia tällä viikolla. Tuhansia ihmisiä on kuollut, kymmenet tuhannet ovat edelleen kadoksissa ja osa hautautuneina raunioihin järistysten tuhoamissa kylissä ja kaupungeissa.

Maanjäristysten vavahtelut tuntuivat myös eri puolilla Israelia, ja israelilaiset avustusdelegaatiot ovat saapuneet Turkin tuhoalueelle ensimmäisten joukossa auttamaan. Tähän mennessä Israelista on lennätetty Turkkiin jo yli viisitoista lentokoneellista avustustarvikkeita ja vapaaehtoisia pelastus- ja avustustyöntekijöitä.

Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö (ICEJ) tukee israelilaista avustusjärjestöä, joka kuljettaa humanitääristä kriisiapua Turkin maanjäristyksen pahimmille tuhoalueille.

Yhteistyökumppanimme United Hatzalah of Israel -järjestö tunnetaan toimijana, joka on yleensä ensimmäisenä auttamassa onnettomuuksien ja terrori-iskujen uhreja Israelissa. Sillä on noin 6 000 vapaaehtoista ensihoitajaa, jotka saapuvat onnettomuuspaikalle tavallisesti jo kolmen minuutin sisällä hätäpuhelusta. Tällä kertaa järjestö on koonnut parhaat lääkärinsä, ensihoitajansa ja pelastus- ja etsintätiiminsä auttamaan Turkin tuhoalueilla.

ICEJ:n tuen avulla Turkkiin hankitaan muun muassa lämpimiä vaatteita, ensiapupakkauksia, happisäiliöitä, sydäniskureita ja muita lääkinnällisiä tarvikkeita tarvitseville. Samalla mahdollistetaan se, että israelilaiset pelastus- ja avustustyöntekijät voivat toimia paikan päällä tehokkaasti ja pelastaa mahdollisimman monia ihmishenkiä.

ICEJ:n kutsu lohduttaa Israelin kansaa kantaa usein hedelmää myös maan rajojen ulkopuolelle, esimerkiksi nyt, kun israelilaiset erityisosaamisellaan ja valmiudellaan ovat siunauksena ja lohdutuksena turkkilaisille ja muille naapureilleen Lähi-idän alueella.    

Tiistaihin 14. helmikuuta mennessä israelilainen pelastus- ja avustustiimi on onnistunut pelastamaan yhdeksäntoista turkkilaista maanjäristysten tuhoamien rakennusten raunioista. Israelilainen kenttäsairaala jatkaa edelleen järistyksissä loukkaantuneiden hoitoa paikan päällä.  

Kuvat: United Hatzalah

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

24/02/2024

Israel valmistautuu alijan kasvuun Gazan sodan seurauksena

21/02/2024

ICEJ auttaa lokakuun terrori-iskussa kuolleen poliisin perhettä Sderotissa

14/02/2024

Israel onnistui vapauttamaan kaksi panttivankia Gazasta