ajankohtaista

ICEJ tukee ensiapuryhmiä Israelissa

Kun Hamasin terrori-iskujen julmuus 7. lokakuuta alkoi paljastua, Israelin ensiapuryhmät ryhtyivät nopeasti toimiin ja asettivat oman henkensä alttiiksi pelastaakseen muita. Yksi näistä ryhmistä on ZAKA, jonka erityisenä tehtävänä on kerätä kuolleiden jäänteet ja huolehtia kunniallisesta perinteisestä juutalaisesta hautaamisesta.

Operaation ytimessä on ZAKA:n satojen vapaaehtoisten tiimi. He tulevat kaikki ortodoksijuutalaisesta yhteisöstä. Tämä vapaaehtoisten ryhmä on työskennellyt väsymättä sodan alusta lähtien.

Hyvin pian tuhoisten terrori-iskujen jälkeen ZAKA:lla ilmeni akuutti tarve erilaisista työskentelyvälineistä ja -varusteista. ICEJ lahjoitti ryhmille suojaliivejä ja -kypäriä, ensiapu- ja lääketieteellisiä välineitä sekä jäänteiden säilytystarvikkeita.     

”Kiitos palvelutyöstänne. Se on pyhää työtä, ja meillä on kunnia toimia kumppaninanne!” totesi ICEJ:n sosiaalisen avustustyön johtaja Nicole Yoder tavatessaan ZAKA:n vapaaehtoisia.

Ensiapuryhmien vapaaehtoiset ovat kokeneet valtavan trauman, koska olivat usein ensimmäisiä paikalla. Siksi he tarvitsevat tukeamme trauman hoidossa, jotta he voivat käsitellä näkemiään tuskallisia asioita. Haluamme olla tukemassa ensiapuryhmiä sekä rukouksessa että sponsoroimalla heille traumahoitoa.

ICEJ (3.1.2024): ICEJ supports the uniquely sacred work of ZAKA

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

24/02/2024

Israel valmistautuu alijan kasvuun Gazan sodan seurauksena

21/02/2024

ICEJ auttaa lokakuun terrori-iskussa kuolleen poliisin perhettä Sderotissa

14/02/2024

Israel onnistui vapauttamaan kaksi panttivankia Gazasta