ajankohtaista

ICEJ tukee naisten turvakotia Beershevassa

Beershevan kaupungissa eteläisessä Israelissa sijaitsee ICEJ:n tukema naisten turvakoti, joka tarjoaa rauhallisen suojapaikan naisille, jotka ovat kokeneet elämässään väkivaltaa, traumaa ja kodittomuutta.

“Turvakotimme on osoitus Jumalan rakkaudesta käytännön teoin. Tarjoamme naisille paitsi majoitusta myös rauhallisen ja kodikkaan ympäristön sekä ihmisiä, jotka todella välittävät heistä ja ovat valmiina toimimaan heidän tukiperheenään”, kertoo turvakodin johtaja Tatjana.

Kodissa autetaan eri taustoista tulevia naisia, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa. Osa on saapunut paikalle Israelin sosiaaliviranomaisten, päihdekuntoutuksen tai sosiaalialan järjestöjen lähettäminä ja toiset ystävien ja perheen suosituksesta. Tavallisesti näillä avuntarvitsijoilla ei ole muuta mahdollisuutta saada tukea vaikeaan tilanteeseensa.  

Turvakodissa naisille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi sosiaalisissa ja oikeudellisissa asioissa sekä käytännön tukea itsenäiseen elämään. ”Neuvonnan ja käytännön tuen avulla naiset lähtevät täältä tietäen, että heitä rakastetaan ja heille on toivoa ja hyvä tulevaisuus odottamassa. Olemme ylpeitä, että saamme auttaa tarjoamalla heille mahdollisuuden aloittaa alusta”, sanoo ICEJ:n sosiaalisen avustustyön johtaja Nicole Yoder.

Osa naisista viipyy turvakodissa vain muutaman päivän, mutta toiset jopa vuoden tai pidempäänkin riippuen heidän elämäntilanteestaan. Kuluneen vuoden aikana Beershevan turvakoti on auttanut neljäätoista naista uuden elämän alkuun Israelissa.

Yksi heistä on Anat*, joka on kärsinyt seksuaalisen väkivallan uhrina vakavista psykiatrisista ongelmista. Turvakodissa häntä opastettiin, miten hän voi hakea työkyvyttömyyspäivärahaa ja muuta avustusta. Anat asui turvakodissa vuoden, jonka jälkeen muutti asuntolaan, jossa asuu muita samassa tilanteessa olevia naisia. Anat pitää edelleen yhteyttä turvakodin ohjaajaansa, ja iloksemme voimme kertoa, että hän voi nyt jo paremmin ja on jälleen yhteydessä myös perheeseensä.

Sinun tuellasi olemme voineet auttaa Anatia ja hänen kaltaisiaan israelilaisnaisia turvakodissa.  Kiitos, että voimme yhdessä välittää toivoa ja iloa toivottomassa tilanteessa oleville naisille. Tule mukaan lahjoittamalla ICEJ:n sosiaaliseen avustustyöhön!

*) Nimi on muutettu yksityisyydensuojan takia.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

20/06/2024

Israelissa odotetaan kesällä suurta alija-aaltoa

13/06/2024

Toivon sanoja ja säveliä Temppeliaukion kirkossa

31/05/2024

Haastattelussa Ulla Järvilehto: ”Iloitsen, kun työ edistyy!”