ajankohtaista

ICEJ tukee uutta traumakuntoutuskotia Galileassa

Tuoreen israelilaistutkimuksen mukaan traumaperäisten stressihäiriöiden (PTSD) esiintyvyys maassa on lähes kaksinkertaistunut lokakuun 7. päivän terrori-iskujen jälkeen. Psykiatristen lääkkeiden käyttö on kasvanut 25 prosenttia ja ahdistuneisuus 52 prosenttia.

Vastauksena akuutteihin mielenterveyden haasteisiin ICEJ on päättänyt tukea erilaisia kuntoutus- ja terapiahankkeita Israelissa. Yksi tällainen aloite on uusi ”Balancing Home” -kuntoutuskoti traumapotilaille Migdal HaEmekissä Pohjois-Israelin Galileassa.

Kuntoutuskoti tarjoaa levollisen paikan niille, joilla on sotaan liittyviä ja muita traumaperäisiä stressihäiriöitä, mukaan lukien Israelin puolustusvoimien (IDF) sotilaat, musiikkifestivaali Novan joukkomurhasta selviytyneet ja Gazan raja-alueen kibbutsien uhrit.

ICEJ:n myöntämällä alkurahoituksella kuntoutuskotina toimiva kerrostalo remontoitiin, ja nyt paikka on ollut toiminnassa jo reilut kolme viikkoa. Kodissa hyödynnetään erilaisia luovia terapiamuotoja, kuten musiikkia ja taidetta, puutarhanhoitoa, eläinterapiaa ja paljon muuta. Lisäksi siellä järjestetään yksilö- ja ryhmäterapiaistuntoja tarvitseville.

Tulevaisuudessa ICEJ:n pyrkimyksenä on tukea erityisesti seuraavia hoitotarpeita:

1. Koulutuksen ja traumatuen tarjoaminen syrjäseudun lääkäreille ja sairaanhoitajille, jotka hoitavat haavoittuneita israelilaisia

2. Henkisen tuen ja traumaterapian tarjoaminen evakuoiduille israelilaisnuorille ja riskiryhmässä oleville nuorille aikuisille.

Lokakuun 7. päivän kauheudet ovat edelleen syvä avohaava israelilaisten keskuudessa. Lohduttamalla ja tukemalla traumasta ja järkytyksestä kärsivän yhteiskunnan toipumista voimme välittää kristillistä rakkautta Israelille ja osoittaa, ettei se ole yksin kriisin keskellä.

Kiitos lahjastasi ICEJ:n kriisiaputyöhön!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”