ajankohtaista

ICEJ tukee yksinhuoltajaperheitä Israelissa

”Sillä Minä tunnen ajatukseni, jotka Minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jer. 29:11)

12,8 prosenttia israelilaisista perheistä on yksinhuoltajaperheitä. Näistä valtaosa eli 90 prosenttia on yksinhuoltajaäitien kotitalouksia, joille taloudellinen toimeentulo ja haavoittuva tilanne ovat tuoneet suuria haasteita elämään erityisesti korona-aikana.

ICEJ haluaa tukea yksinhuoltajaperheitä Israelissa antamalla heille uutta toivoa tulevaisuuteen ja käytännön apua arkeen. ICEJ auttaa parhaillaan 30 nuorta israelilaista yksinhuoltajaäitiä. Nämä äidit ovat 16–26-vuotiaita nuoria naisia, jotka ovat elämäntilanteensa takia erityisen haavoittuvassa asemassa ja vaarassa ajautua kodittomuuteen, päihteisiin tai jopa prostituutioon. Tukiohjelman tarkoituksena on huolehtia äitien erityistarpeista, tarjota heille mentorointia ja neuvontaa sekä käytännöllistä apua uuden elämän alkuun.

Yksi ICEJ:n avustamista naisista on 22-vuotias Ilana*, jolla elää yksin kahden pienen lapsensa kanssa. Ilana ajautui lastensa kanssa kadulle, kun hänen vanhempansa heittivät hänet ulos asunnostaan. Epävakaa tilanne oli erityisen stressaava Ilanan kolmevuotiaalla pojalle, jolla on todettu autismi. ICEJ:n tuella Ilanalle järjestettiin väliaikainen majoitus hotellista sekä taloudellista tukea ja ohjausta kunnes hän saa itselleen pysyvämmän asuinpaikan.

Jeremian kirjan 29:11 innoittamana ICEJ:n työ on muuttanut vuosien aikana jo tuhansien lasten ja nuorten elämää Israelissa ja antanut heille toivon valoisammasta tulevaisuudesta. ICEJ tekee laajamittaista ennaltaehkäisevää työtä haavoittuvien ja syrjäytymisvaarassa olevien parissa kaikkien maan väestöryhmien keskuudessa.

Lue lisää: Tulevaisuutta rakentamassa

*Nimi muutettu

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

19/04/2024

Israel tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan

16/04/2024

Israelin Punainen Daavidintähti pelastaa elämää

15/04/2024

Iran iski Israeliin – laajeneeko sota?