ajankohtaista

ICEJ tuomitsee Kansainvälisen tuomioistuimen Israelia koskevan päätöksen

Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö (ICEJ) ilmaisee äärimmäisen tyrmistyksensä Haagin Kansainvälisen tuomioistuimen (ICJ) perjantaina 26. tammikuuta antamasta välipäätöksestä, joka koski Etelä-Afrikan Israelin vastaan nostamaa kannetta YK:n kansanmurhasopimuksen rikkomuksesta.

Maailma järkyttyi Hamasin julmuuksista viattomia israelilaisia vastaan lokakuun 7. päivänä, ja nyt Kansainvälisen tuomioistuimen päätös vain lisää tuon synkän päivän järkytystä ja tuskaa. Se, että suuri enemmistö tuomioistuimen tuomareista istui rauhallisesti tämän tuomion käsittelyssä kansainvälisen holokaustin muistopäivän (27. tammikuuta) aattona, vain syventää pettymystämme siihen, kuinka maailma pettää juutalaista valtiota ja kansaa.

Tämä päätös vääristää oikeuden ja perustuu vuosikymmenien aikana kehittyneelle prosessille, jossa Yhdistyneistä kansakunnista ja sen eri foorumeista on tullut maailman ovelimpia antisemitismin levittäjiä. Nämä maailmanlaajuiset instituutiot perustettiin kunniallisin aikein, muun muassa estämään natsien juutalaisiin kohdistaman kansanmurhan toistuminen, mutta nyt juuri nämä samat tahot asettavat Israelin vakavaan vaaraan uskomalla näihin törkeisiin väitteisiin, että Israel suorittaisi kansanmurhaa Gazassa.

”Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi; jotka tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi”, varoitti heprealainen profeetta Jesaja (5:20). Israel puolustaa oikeutetusti kansalaisiaan joukkomurhilta, raiskauksilta, silpomiselta ja kidutukselta, mutta nyt Kansainvälinen tuomioistuin nuhtelee Israelia, kun taas Hamas ja muut aseelliset palestiinalaisjoukot päästetään täysin pälkähästä. Siitä huolimatta luotamme, että Herra Jumala pitää huolta ja suojelee Israelia, kuten Hän on luvannut (Ps. 121:4; Jer. 31:10).

David Parsons
ICEJ:n varapresidentti ja vanhempi puhemies

Julkaistu: 26.1.2024

Kuva: Piroschka van de Wouw/Reuters

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä