ajankohtaista

ICEJ:n avulla kiireellistä hammashoitoa Ukrainan sotaa paenneille

ICEJ tukee Ukrainan juutalaisten maahanmuuttoa ja sopeutumista monin eri tavoin, kuten tarjoamalla kiireellistä hammashoitoa uusille maahanmuuttajille.

Yksi heistä on 31-vuotias Katia, joka haavoittui pahasti Ukrainan sodassa. Venäläisjoukkojen hyökätessä hänen kotinsa tuhottiin ja häntä ammuttiin jalkaan. Kranaatinsirpaleet vahingoittivat myös hänen suutaan, hampaitaan ja muuta kehoaan.

Maaliskuun lopulla Katia onnistui pakenemaan Moldovan kautta Israeliin, jossa israelilaislääkärit saivat pelastettua hänen haavoittuneen jalkansa amputaatiolta. Israeliin saavuttuaan Katia kärsi pahoista sotatraumoista ja syvästä masennuksesta, mutta hän on saanut tukea kristityltä sairaanhoitajalta, johon hän on Israelissa tutustunut.   

ICEJ:n tuella Katia saa parhaillaan hoitoa kranaatti-iskussa tuhoutuneiden etuhampaidensa korjaamiseen ja suun tulehduksen hoitoon. Rankoista kokemuksistaan huolimatta hän on toiveikas tulevaisuuden suhteen ja haluaa vapaaehtoisena auttaa myös muita hädänalaisia Israelissa. Ensimmäiseksi hänellä on kuitenkin edessään heprean kielen opiskelu, minkä lisäksi hänen täytyy opetella uudelleen kävelemään toipuessaan jalkavammasta.

Juutalaisuudestaan Katia sai tietää vasta teini-ikäisenä, mutta muutto Israeliin ei kuitenkaan tuntunut ajankohtaiselta siinä vaiheessa. Nyt Katia kuitenkin uskoo, että Jumalalla oli tarkoitus tuoda hänet Israeliin. “Olen saanut niin paljon apua ja tukea monilta kristityiltä ja haluan kiittää teitä kaikkia, myös ICEJ:tä hammashoidostani”, Katia sanoo.

Voit tukea Ukrainan juutalaisten maahanmuuttoa lahjoittamalla ICEJ:n exodus- ja alijatyöhön. Lämmin kiitos tuestasi!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

19/04/2024

Israel tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan

16/04/2024

Israelin Punainen Daavidintähti pelastaa elämää

15/04/2024

Iran iski Israeliin – laajeneeko sota?