ajankohtaista

ICEJ:n lahjoittamat radiopuhelimet pelastivat tuhansia ihmishenkiä

Kun Hamasin terroristit rikkoivat raja-aidan ja teurastivat yli 1 200 israelilaista 7. lokakuuta, Gazan pohjoispuolella oli neljä israelilaista yhteisöä, jotka onnistuivat torjumaan hyökkääjät ja välttämään verilöylyn, joka kohtasi muita lähellä olevia maatalousyhteisöjä.

Hof Ashkelonin alueen turvallisuuspäällikön Amnon Zivin mukaan Jerusalemin kansainvälisen kristillisen suurlähetystön (ICEJ) viime vuonna lahjoittamat radioviestintälaitteet auttoivat pelastamaan yli 3 000 paikallisen asukkaan hengen tuona joukkomurhan päivänä.

Amnon asuu Netiv HaAsaran maatalousyhteisössä, joka on lähinnä Erezin risteystä, johon sadat aseelliset Hamasin taistelijat tunkeutuivat Simchat Toora -juhlan aamuna. Verilöylyn alkaessa Amnon ymmärsi heti, että Israeliin tunkeuduttiin Gazasta. Hän arvioi nopeasti uhan vakavuuden ja käytti ICEJ:n lahjoittamia radiopuhelimia lähettääkseen hälytyksen kaikille valmiusryhmille Netiv HaAsarassa sekä Yad Mordechain, Zikimin ja Karmian yhteisöissä. Tämä antoi kaikille neljälle yhteisölle mahdollisuuden reagoida tilanteeseen nopeasti ja taistella terroristeja vastaan kyliensä porteilla ja rajoilla. Heidän nopea ja rohkea toimintansa esti Hamasin terroristeja pääsemästä kyliin ja murhaamasta niiden asukkaita. Tämän seurauksena nämä yhteisöt eivät kokeneet yhtä traagista kohtaloa kuin Kfar Azan ja Be’erin kibbutsit sekä monet muut israelilaiset kylät Gazan raja-alueella.

ICEJ haluaa seistä Israelin rinnalla sodan keskellä, ja vastata israelilaisten kiireellisiin tarpeisiin niin Gazan rajalla kuin muualla maassa. Tule mukaan ja lahjoita ICEJ:n kriisiapurahastoon!  

Kuva: ICEJ:n presidentti Jürgen Bühler Kfar Azassa

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”