ajankohtaista

ICEJ:n pääsiäiskeräys ilahdutti satoja vähävaraisia israelilaisperheitä

Viime viikolla ICEJ:n sosiaalisen avustustyön tiimi kiersi eri puolilla maata jakamassa lahjakoreja vähävaraisille israelilaisperheille juutalaisen pesah-juhlan viettämistä varten. Lahjat ilahduttivat satoja perheitä muun muassa Jerusalemissa, Ashdodissa, Sderotissa, Beit Sheanissa, Netaniassa ja Kiryat Gatissa.

Tänä vuonna pesah alkoi perjantai-iltana 15. huhtikuuta perinteisellä seder-aterialla, jolloin muistellaan juutalaisen kansan vapautusta Egyptin orjuudesta. Seder on vuoden tärkein ateria, jota kokoonnutaan viettämään perheen ja ystävien kanssa.

Israelissa kaikilla ei ole kuitenkaan varaa tämän tärkeän raamatullisen juhlan viettoon. Reilut kaksi vuotta jatkunut koronapandemia on heikentänyt monen perheen taloudellista tilannetta ja toimeentuloa. Siksi ICEJ:n pääsiäiskeräys pyrkii tarjoamaan mahdollisimman monelle perheelle mahdollisuuden viettää tätä iloista juhlaa yhdessä.   

Tänä vuonna ICEJ:n lahjakoreihin sisältyi ruokakuponkeja, keksejä ja pyyhkeitä. Ne jaettiin heikoimmassa asemassa oleville yhdessä Israelin sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Kuva: ICEJ:n sosiaalisen avustustyön avustaja Jannie Tolhoek ja Irahu.

Yksi lahjakorin saajista oli Etiopian juutalainen yksinhuoltaja Irafu, joka asuu viiden tyttärensä kanssa Kiryat Gatissa. Kaksi tytärtä suorittaa asepalvelustaan, toiset kaksi opiskelevat lukiossa, ja nuorin 8-vuotias käy koulua. Perheensä elättämiseksi Irafu on työskennellyt vuosien ajan pitkiä päiviä siivoojana. Viime aikoina Irafun terveys on kuitenkin reistaillut, mikä on vaikeuttanut työntekoa.

Haastavasta elämäntilanteestaan huolimatta Irafu iloitsi vastaanottaessaan ICEJ:n avustuksen:

“Te ette ole unohtaneet minua. Apunne osoittaa, että välitätte minusta, ja se tuo minulle iloa juhlapyhiin. Kiitos ystävällisyydestänne minua ja tyttäriäni kohtaan.”

“On etuoikeutemme osoittaa rakkautta ja lohdutusta näiden pesah-lahjojen avulla. Saakoon nämä perheet todella tuntea kristittyjen lämmön ja rakkauden, kun he juhlivat pesahia”, sanoi ICEJ:n avustustyön johtaja Nicole Yoder

Kuva: ICEJ:n sosiaalisen avustustyön johtaja Nicole Yoder valmiina matkaan.

ICEJ:n Suomen osasto kiittää lämpimästi kaikkia pääsiäiskeräykseen osallistuneita. 

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”