ajankohtaista

ICEJ:n pesah-lahjat ilahduttivat 900 vähävaraista perhettä Israelissa

ICEJ:n perinteinen pääsiäiskeräys mahdollistaa tänä vuonna iloisen pesah-juhlan vieton 900 vähävaraiselle israelilaisperheelle.

ICEJ:n sosiaalisen avustustyön tiimi toimitti lahjakasseja Ma’ale Adumimiin, Nataniaan, Rishon Le Tsioniin, Ashdodiin ja moniin muihin paikkoihin eri puolilla maata. Lahjoja on jaettu uusille maahanmuuttajille Etiopiasta, Ukrainasta ja entisen Neuvostoliiton alueelta sekä holokaustiselviytyjille, eläkeläisille, yksinhuoltajaäideille ja vähävaraisille perheille. Jokainen lahjakassi on noin sadan euron arvoinen ja sisältää elintarvikkeita, ruokakuponkeja, pyyhkeitä, saippuaa sekä keittiö- ja taloustavaroita.

Yksi pesah-lahjan saajista on Ashdodissa asuva Marina, joka on kahden vammaisen pojan yksinhuoltaja. Heikentyneen terveydentilansa takia Marina on joutunut jäämään pois siivoojan työstään, mutta toivoo voivansa palata takaisin työelämään. ICEJ:n sosiaalisen avustustyön assistentti Jannie Tolhoek vieraili Marinan luona viimeksi keväällä 2019, juuri ennen koronapandemiaa.    

”Tuotte niin paljon iloa, kun tulitte jälleen. Te ette unohtaneet minua”, sanoi Marina. ”Tiedän, että tämä lahjapaketti tulee kristityiltä. Ethän unohda kiittää heitä minun puolestani!”

Juutalaisen pesah-juhlan vietto alkaa tänä vuonna 5. huhtikuuta ja jatkuu 13. huhtikuuta asti. Pesah on juutalaisen kalenterin tärkein juhla, jolloin perheet nauttivat erityistä seder-ateriaa ja muistelevat Israelin kansan vapautumista Egyptin orjuudesta.

Lämmin kiitos kaikille ICEJ:n pääsiäiskeräykseen osallistuneille!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

07/12/2023

Hanukka tuo valoa pimeyteen

29/11/2023

ICEJ auttoi Etelä-Israelin viljelijöitä sadonkorjuussa

27/11/2023

Mielenilmaukset Israelin puolesta 29.11.