ajankohtaista

ICEJ:n presidentti Bühler: ”Apuasi tarvitaan ehkä enemmän kuin koskaan”

”Tulkaa janoisia vastaan vettä tuoden,… Tulkaa pakolaisia vastaan, tuokaa heille leipää. Sillä he pakenevat miekkoja, paljastettua miekkaa ja jännitettyä jousta, sodan ankaruutta.” (Jes. 21:14-15)

”Juuri näin kristillinen suurlähetystö toimii kohdatessaan Ukrainan juutalaisia pakolaisia”, kertoo ICEJ:n presidentti Jürgen Bühler.

Ukrainan sodan puhkeamisen jälkeen ICEJ on tehnyt tiiviisti työtä monella rintamalla niin Israelissa kuin Ukrainassa ja sen naapurimaissakin. Monet ICEJ:n maaosastot toimivat tällä hetkellä kokopäiväisesti sotaa pakenevien juutalaisten hyväksi.

”Kyseessä on suurin pakolaiskriisi toisen maailmansodan jälkeen, ja Israel on aivan tämän kriisin keskellä”, Bühler jatkaa.

Viime viikolla Israel teki päätöksen ei-juutalaisten pakolaisten vastaanottamisesta. Tämän lisäksi maahan odotetaan kymmeniä tuhansia juutalaispakolaisia, joilla on oikeus alijaan ja Israelin kansalaisuuteen.   

”Israel vastaanottaa näin suurimman määrän pakolaisia niiden maiden joukossa, jotka eivät ole Ukrainan rajanaapureita.”  

Viime viikolla ensimmäiset Ukrainan juutalaisten alijalennot laskeutuivat Ben-Gurionin lentokentälle. Yhdellä lennolla maahan saapui sata orpolasta ja ICEJ tekee parhaillaan työtä näiden lasten ja monien muiden auttamiseksi.

”Lisäksi työskentelemme kentällä: Ukrainan Kiovassa ja muissa kaupungeissa. Autamme siellä erityisesti holokaustiselviytyjiä. Haluamme tehdä heidän muutostaan mahdollisimman nopean ja sujuvan. Jotkut heistä saattavat päätyä holokaustivanhusten Haifa-kotiimme.”  

Bühler kutsuu kristittyjä ystäviä mukaan tällä hädän hetkellä näyttämään tukemme Israelille, Ukrainan juutalaisille sekä kaikille Israeliin jo saapuneille pakolaisille.   

”Apuasi tarvitaan kovasti, ehkä enemmän kuin koskaan aikaisemmin.”


*** 

Video: ICEJ:n presidentti Jürgen Bühlerin vetoomus Ukrainan juutalaisten puolesta (11.3.2022)

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä