ajankohtaista

ICEJ:n sponsoroima nuorten leiri auttaa toipumaan

Lokakuun 7. päivän terrori-iskujen jälkeen tuhansia israelilaisperheitä evakuoitiin etelän ja pohjoisen raja-alueilta turvallisempiin paikkoihin sisämaahan. Monille evakuoiduille lapsille ja nuorille tilanne on ollut erityisen järkyttävä ja traumaattinen.

Osa lapsista ja nuorista joutui näkemään julmuuksia asuinyhteisöissään ja toisten perheenjäseniä tai koulukavereita murhattiin tai siepattiin. Evakossa nuoret joutuivat eroon ystävistään ja rutiineistaan, eikä kaikilla ole edelleenkään tietoa paluusta kotiin ja turvalliseen arkeen.

Nämä nuoret tarvitsevat kipeästi tukea ja resursseja voidakseen toipua ja jatkaa elämäänsä. ICEJ:ssä olemme sitoutuneet tukemaan hankkeita, jotka edistävät paranemista ja sisäistä vahvistumista. Yksi tällainen hanke on evakuoitujen nuorten ”levähdysleiri” Galimin nuorisokylässä Haifan lähellä.

Galimissa järjestettiin hiljattain ICEJ:n sponsoroima leiri 40:lle teini-ikäiselle Pohjois-Israelissa sijaitsevasta Kirjat Shmonasta. Avustustyön tiimimme vieraili leirillä tapaamassa henkilökuntaa ja nuoria. Veimme mukanamme pesah-lahjapaketteja 110 nuorelle ja heidän perheilleen.

Leirien alkuunpanija ja puuhanainen Saray Cohen kertoi meille unelmastaan järjestää levähdysleirejä, jotka tarjoaisivat evakuoiduille israelilaisnuorille hengähdystauon, ja jossa he voisivat viettää aikaa ystäviensä kanssa ja samalla vahvistua ja parantua.  

Leirit tarjoavat monia aktiviteetteja, kuten koirakoulutusta ja eläinterapiaa, keilailua, ryhmäkeskusteluja ja yhteisiä aterioita nuotion äärellä. Maya, yksi leirin sosiaalityöntekijöistä, selitti, kuinka jokainen toiminto tähtää paranemiseen ja ilon kokemiseen. Samalla leiri tarjoaa turvallisen tilan, jossa nuoret voivat keskustella ja käsitellä tunteitaan ja saada voimia jatkaa elämää eteenpäin.

Lahjoitusten ansiosta saatoimme tukea tätä leiriä ja panostaa näin Israelin nuoriin, jotka ovat kansan tulevaisuus. Lämmin kiitos tuestasi ICEJ:n kriisiaputyöhön tänä vaikeana aikana.

Nativia Samuelsen
ICEJ Jerusalem

ICEJ 30.4.2024: ICEJ sponsors camp to help evacuated Israeli youths recover

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”