ajankohtaista

ICEJ:n Suomen osasto 39 vuotta

”Se, minkä teemme Jumalan kanssa, synnyttää aina jotakin uutta.”

Perjantaina 20. tammikuuta tulee kuluneeksi 39 vuotta siitä, kun ICEJ:n Suomen osasto perustettiin Helsingin Helka-hotellissa. Vuosi oli 1984, eli vain neljä vuotta Jerusalemin päätoimiston perustamisen jälkeen. Avajaisiin saapui ICEJ:n silloinen johtaja Johann Lückhoff Jerusalemista. 

Suomen osastoa ryhtyi johtamaan kansanedustaja, lääkäri Ulla Järvilehto (kuvassa), joka toimi osaston ansiokkaana ja arvostettuna puheenjohtajana aina vuoteen 2007 asti. ”Hallitukseen valittiin kymmenen henkilöä sekä luterilaisesta kirkosta että vapaakristillisistä seurakunnista ja myös kotimaisista Israel-ystävyysjärjestöistä. Gideonien edustaja oli mukana, ja myöhemmin tuli mukaan myös Suomen Esirukoilijoiden edustus. Lückhoff totesi, että hallitus on laajapohjaisuudessaan ja yhteistyöhenkisyydessään parhaita koko järjestössä, ja juuri siihen olin pyrkinytkin”, Järvilehto kertoo ICEJ:n alkuvaiheista kirjassaan Kutsuttu lohduttamaan – 30 vuotta Israel-työtä.

ICEJ:n raamatullinen mandaatti Jesajan kirjan 40. luvusta on säilynyt Suomen osaston palvelutyön punaisena lankana sen perustamisesta lähtien: ”Lohduttakaa, lohduttakaa Minun kansaani, sanoo teidän Jumalanne.” ”Alusta asti mukana on ollut exodustyö, sosiaalinen avustustyö, julkaisutoiminta, puhe- ja juhlatilaisuudet sekä kotimaassa että ulkomailla ja kannanotot ajankohtaisiin Israelia koskeviin kysymyksiin. Myöhemmin, toiminnan laajetessa on mukaan tullut myös radio- ja televisiotyö sekä nuorten aikuisten työ. Työtä on tehty rukoillen. Näin on pyritty toteuttamaan niitä toimeksiantoja, joista Jesajan luvut 40 ja 62 puhuvat”, Järvilehto jatkaa.

”Raamatussa meitä rohkaistaan uskon askeleisiin kutsussamme, olit sitten minkä tahansa alan osaaja tai tekijä”, sanoo ICEJ:n Suomen osaston nykyinen toiminnanjohtaja Jani Salokangas. ”Ullan sisäinen rohkeus ja usko astua esiin kutsussaan on hieno esimerkki siitä, että se, minkä teemme Jumalan kanssa, synnyttää aina jotakin uutta ja raivaa uuden tien tuleville sukupolville. Sanan ja lapion avulla teemme sitä myös nyt, kun ICEJ:n Suomen osastona katsomme yhdessä eteenpäin tulevaan vuoteen.”

Lämmin kiitos kaikille ICEJ:n Suomen osaston ystäville, tukijoille ja yhteistyökumppaneille kuluneista vuosista! 

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”