ajankohtaista

ICEJ:n Suomen osasto juhlii 40-vuotista taivaltaan

Ulla Järvilehto

Toiminnanjohtaja Jani Salokangas: ”Jokaisen ystävämme rukous, rahalahja ja uhrattu aika tämän työn hyväksi on synnyttänyt siunausten virran, joka laskee Israeliin.”

Lauantaina 20. tammikuuta tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun ICEJ:n Suomen osasto perustettiin Helsingin Helka-hotellissa. Vuosi oli 1984, eli vain neljä vuotta Jerusalemin päätoimiston perustamisen jälkeen. Suomen osastoa ryhtyi johtamaan kansanedustaja, lääkäri Ulla Järvilehto, joka toimi osaston ansiokkaana puheenjohtajana aina vuoteen 2007 asti.  

ICEJ:n raamatullinen mandaatti kumpuaa Jesajan kirjan 40. luvusta: ”Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani, sanoo teidän Jumalanne.” Se on säilynyt Suomen osaston palvelutyön punaisena lankana sen perustamisesta lähtien.

”Alusta asti mukana on ollut exodustyö, sosiaalinen avustustyö, julkaisutoiminta, puhe- ja juhlatilaisuudet sekä kotimaassa että ulkomailla ja kannanotot ajankohtaisiin Israelia koskeviin kysymyksiin. Myöhemmin, toiminnan laajetessa on mukaan tullut myös radio- ja televisiotyö sekä nuorten aikuisten työ. Työtä on tehty rukoillen. Näin on pyritty toteuttamaan niitä toimeksiantoja, joista Jesajan luvut 40 ja 62 puhuvat”, Järvilehto kertoo järjestön alkuvaiheista kirjassaan Kutsuttu lohduttamaan – 30 vuotta Israel-työtä.

”On suurenmoista nähdä Jumalan suuri uskollisuus ja siunaus Suomen osaston alkuhetkistä lähtien. Tuskin Ulla Järvilehto kuvitteli ensimmäisinä päivinä, että työmme laajenisi näin ja koskettaisi lopulta tuhansia ja tuhansia ihmisiä”, toteaa ICEJ:n Suomen osaston nykyinen toiminnanjohtaja Jani Salokangas.

”Palvelemme yllätysten Jumalaa, joka on uskollinen! Jokaisen ystävämme rukous, rahalahja ja uhrattu aika tämän työn hyväksi on synnyttänyt siunausten virran, joka laskee Israeliin. Olen niin kiitollinen jokaisesta työmme tukijasta ja ystävästä”, Salokangas lisää.

Lämmin kiitos kaikille ICEJ:n Suomen osaston ystäville, tukijoille ja yhteistyökumppaneille kuluneista vuosista! 

Tulemme huomioimaan Suomen osaston 40-vuotisjuhlavuoden tilaisuuksissamme ja toiminnassamme eri tavoin vuoden 2024 aikana. Tervetuloa mukaan!

ICEJ Suomen osaston perustaja Ulla Järvilehto Oksasenkadun toimistolla Helsingissä.

Suomalaiset kristityt vastaanottamassa Suomen ja Saksan kustantamaa exoduslentoa Israelissa vuonna 1992.

Maahanmuuttajien palvelukeskuksen laatan paljastus Ashdodissa vuonna 1996.

Maarit Kattilakoski, Helvi Mikkonen-Makolin ja Toini Lappalainen Suomen osaston myynti- ja esittelypisteellä lehtimajanjuhlilla Israelissa.

Suomalaiset Jerusalem-marssilla lehtimajanjuhlilla vuonna 2002.

Suomalaisia Jerusalem-marssilla lehtimajanjuhlilla vuonna 2023.

Israelin kanssa -tukitapahtuma Helsingissä lokakuussa 2023.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

20/06/2024

Israelissa odotetaan kesällä suurta alija-aaltoa

13/06/2024

Toivon sanoja ja säveliä Temppeliaukion kirkossa

31/05/2024

Haastattelussa Ulla Järvilehto: ”Iloitsen, kun työ edistyy!”