ajankohtaista

ICEJ:n Suomen osaston 38 vuotta yhdessä kulkien


20. tammikuuta on historiallisesti merkittävä päivä ICEJ:n Suomen osaston työssä. 38 vuotta sitten – 20. tammikuuta 1984  lausuttiin ICEJ:n syntysanat Helsingin Helka-hotellissa. Suomen osasto perustettiin vain neljä vuotta Jerusalemin päätoimiston perustamisen jälkeen. 

Avajaisiin saapui ICEJ:n silloinen johtaja Johann Lückhoff Jerusalemin päätoimistolta.

Suomen osastoa ryhtyi johtamaan kansanedustaja, lääkäri Ulla Järvilehto, joka toimi osaston ansiokkaana puheenjohtajana aina vuoteen 2007 asti.

”Hallitukseen valittiin kymmenen henkilöä sekä luterilaisesta kirkosta että vapaakristillisistä seurakunnista ja myös kotimaisista Israel-ystävyysjärjestöistä. Gideonien edustaja oli mukana, ja myöhemmin tuli mukaan myös Suomen Esirukoilijoiden edustus. Lückhoff totesi, ettähallitus on laajapohjaisuudessaan ja yhteistyöhenkisyydessään parhaita koko järjestössä, ja juuri siihen olin pyrkinytkin”, Järvilehto kertoo ICEJ:n alkuvaiheista kirjassaan Kutsuttu lohduttamaan – 30 vuotta Israel-työtä.

ICEJ:n Suomen osaston ensimmäiseksi toimistotyöntekijäksi ja talouspäälliköksi tuli ekonomi Alli Brummer. Toimisto sijaitsi aluksi hänen kotonaan, josta siirryttiin myöhemmin varsinaisiin toimistotiloihin Helsingin keskikaupungille ja sieltä jälleen Töölöön ja myöhemmin Pasilaan. Vuodesta 2016 lähtien toimisto on sijainnut nykyisessä osoitteessaan Helsingin Ullanlinnassa.    

ICEJ:n raamatullinen mandaatti, joka löytyy Jesajan kirjan 40. luvun alusta, on säilynyt ICEJ:n työn punaisena lankana sen perustamisesta lähtien: ”Lohduttakaa, lohduttakaa Minun kansaani, sanoo teidän Jumalanne.”  

”Raamatussa sanotaan, ettei meidän tule väheksyä pienten alkujen päiviä”, muistuttaa ICEJ:n Suomen osaston nykyinen toiminnanjohtaja Jani Salokangas.

”Kiitos Ulla Järvilehdon olemme saaneet kulkea ICEJ:nä rohkeuden ja uskon tiellä nyt jo 38 vuotta yhdessä työmme ystävien ja tukijoiden kanssa. Yhdessä voimme todistaa Jumalan uskollisuutta, kun rohkenemme lähteä liikkeelle uskon askelin.”

Kuva: ICEJ:n Suomen osaston ensimmäinen puheenjohtaja Ulla Järvilehto ICEJ:n Oksasenkadun toimistolla Töölössä.  

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä