ajankohtaista

ICEJ:n Suomen osaston toinen avustuskuorma perille Puolaan

ICEJ:n Suomen osaston toinen humanitäärinen avustuskuorma Ukrainan juutalaispakolaisille saatiin toimitettua perille Puolaan sunnuntaina. Avustuskuorma kuljetettiin Viron, Latvian ja Liettuan kautta Pohjois-Puolaan ja sieltä edelleen maan pääkaupunkiin Varsovaan.

Kuormassa oli tällä kertaa satoja kenkäpareja, sukkia, lasten ja aikuisten vaatteita, vaippoja, hygieniatarvikkeita, äidinmaidonkorviketta ja monia muita välttämättömiä tarvikkeita, joita Israelin juutalaistoimisto oli pyytänyt ICEJ:n Suomen osastolta. Puolassa on tällä hetkellä tuhansia Ukrainan sotaa paenneita juutalaispakolaisia, jotka odottavat alijalentoaan Israeliin. Koska monilla lähtijöillä ei ole mukanaan juuri muuta kuin päällysvaatteensa, tulevat nämä tarvikkeet akuuttiin tarpeeseen.

ICEJ:n avustuskuljetusta koordinoi ICEJ:n Suomen osaston toiminnanjohtaja Jani Salokangas apunaan hallituksen puheenjohtaja John Remes ja Aki Turunen.

”Olemme tehneet pitkiä päiviä, kokeneet pysäyttäviä kohtaamisia ja saaneet paljon ajateltavaa”, summaa toiminnanjohtaja Salokangas matkan antia.

”Samalla meillä on kiitollinen mieli siitä, että saamme palvella tämän kaiken keskellä ihmeellistä Jumalaa, joka käyttää jokaista meistä toisten hädän keskellä. Lämmin kiitos kaikille työmme tukijoille ja lahjoittajille. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista!”

Lahjoita Ukrainan exodukseen viitteellä 9800 03062.
IBAN-tilinumero: FI29 5092 0920 2944 34
Saaja: ICEJ Suomen osasto

Kun lahjoitat verkkosivuillamme, valitse kohteeksi alija/exodustyö.

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

17/05/2024

Juutalaisten paluumuutto Israeliin jatkuu vahvana

16/05/2024

Apua sodan traumatisoimille lapsille

13/05/2024

Israelin suurlähettiläs Ben-Yaakov: ”Israelin kansalla on kyky voittaa kaikki tiellemme tulevat esteet”