ajankohtaista

Iloisia uutisia Ukrainan alijasta

Juutalaisnuoret Ben-Gurionin kentällä Tel Avivissa

Viime viikon torstaina (7.9.2023) ICEJ:n delegaatio toivotti Israeliin tervetulleeksi 26 juutalaisen lukiolaisen ryhmän sodan runtelemasta Ukrainasta. He saapuivat Ben-Gurionin lentokentälle lennolla, jota ICEJ:n työn ystävät ympäri maailmaa tukivat. ICEJ on tänä vuonna sponsoroinut kristittyjen avulla alijalentoja noin 813 juutalaiselle, jotka ovat lähteneet entisen Neuvostoliiton maista turvallisuuden ja paremman tulevaisuuden toivossa.

Teini-ikäiset opiskelijat ylittivät Länsi-Ukrainan ja Puolan välisen rajan ja lensivät Israeliin Varsovasta. He ovat mukana Israelin juutalaistoimiston Naale-ohjelmassa, joka tarjoaa stipendejä juutalaisille teini-ikäisille, jotta he voivat saapua Israeliin opiskellakseen lukiossa. Naale-ohjelmaa rahoittavat Israelin opetusministeriö ja Israelin juutalaistoimisto, ja sen onnistumisprosentti on huomattava. ICEJ tukee Naale-ohjelmaa juutalaistoimiston kautta. Noin 90 prosenttia juutalaisopiskelijoista jää maahan, kun taas 60 prosenttia heidän vanhemmistaan seuraa pian perässä ja muuttaa Israeliin.

Kaksi teineistä, veljekset Oleksander ja Jaroslav (kuvassa), sanoivat tervetulodelegaatiolle: ”Kiitos kristityille, kiitos kaikille, jotka tukivat tätä Naale-ohjelmaa… Olemme täällä juuri nyt, koska autat meitä.”

Voit olla mukana alijatyössä ja auttaa uutta juutalaissukupolvea pääsemään turvaan Israeliin tukemalla ICEJ:n exodus- ja alijatyötä: icej.fi/osallistu/lahjoita

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

20/06/2024

Israelissa odotetaan kesällä suurta alija-aaltoa

13/06/2024

Toivon sanoja ja säveliä Temppeliaukion kirkossa

31/05/2024

Haastattelussa Ulla Järvilehto: ”Iloitsen, kun työ edistyy!”