ajankohtaista

Israel valmistautuu alijan kasvuun Gazan sodan seurauksena

Kun juutalaisten muuttoaallon Israeliin odotetaan kasvavan Gazan sodan seurauksena, ICEJ valmistautuu sponsoroimaan alijalentoja juutalaisille perheille Ranskasta ja Etelä-Afrikasta. Molemmissa maissa huoli väkivaltaisesta antisemitismistä on todellinen.

Viime viikolla ICEJ sitoutui rahoittamaan alijalennot sadalle ranskanjuutalaiselle maahanmuuttajalle, jotka saapuvat maahan seuraavan kuukauden aikana, sekä kahdellekymmenelle Etelä-Afrikan juutalaiselle. ICEJ odottaa innolla voivansa toivottaa uudet tulokkaat tervetulleeksi kotiin, mutta samalla tarvitsemme kristittyjen ystäviemme apua lentojen rahoittamiseen. Alijan odotetaan kasvavan entisestään tämän vuoden aikana.

Usein kun Israel joutuu konfliktiin Hamasin ja muiden islamististen terroristiryhmien kanssa, antisemitismin aallot pääsevät valloilleen maailmanlaajuisesti, mikä taas saa aikaan uuden muuttoaallon juutalaisten kotimaahan. Viime vuosikymmeninä tämä on nähty niin Ranskassa kuin Etelä-Afrikassakin, ja nyt jälleen kerran Israelin käydessä sotaa Hamasin terroria vastaan.

Viime lokakuun 7. päivän Hamasin joukkomurhien jälkeen yli 7 000 juutalaista on muuttanut Israeliin huolimatta siitä, että maa on sotatilassa. Lisää muuttajia on odotettavissa tulevina kuukausina. Israelin juutalaistoimisto on asettanut Ranskan etusijalle, sillä siellä alijahakemukset ovat nousseet yli 500 prosentilla sodan alkamisen jälkeen. Erään tuoreen raportin mukaan antisemitistiset tapaukset ovat lisääntyneet Ranskassa tänä aikana 1 000 prosentilla.

Israelin viranomaiset valmistautuvat myös Etelä-Afrikan juutalaisten maahanmuuton kasvuun maan hallituksen jyrkän Israelin vastaisen kannan vuoksi, erityisesti Israelia vastaan esitettyjen Gazan kansanmurhasyytösten vuoksi, joita ANC:n johtama hallitus ajaa Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa.

Vuodesta 1980 lähtien ICEJ on auttanut yli 185 000 juutalaista palaamaan Luvattuun maahan, aivan kuten Raamatun profeetat ennustivat. Liity mukaamme vastaamaan muuttohaasteeseen tukemalla ICEJ:n exodus- ja alijatyötä.

David Parsons
ICEJ:n varapresidentti ja vanhempi puhemies
ICEJ 23.2.2024: Israel begins to welcome surge in Aliyah from Gaza wa

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

19/04/2024

Israel tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan

16/04/2024

Israelin Punainen Daavidintähti pelastaa elämää

15/04/2024

Iran iski Israeliin – laajeneeko sota?