ajankohtaista

Jerusalem-marssi: ”Laulu soi ja ilo on sydämessä”

Suomalaisia Jerusalem-marssilla Israelissa

Jerusalem-marssi on yksi lehtimajanjuhlan suosituimmista ja odotetuimmista tapahtumista, joka kokoaa tuhansia kristittyjä pääkaupungin kaduille osoittamaan kristittyjen rakkautta ja tukea Israelille ja juutalaiselle kansalle.

Marssi järjestettiin tänä vuonna juhlan viidentenä päivänä, 13. lokakuuta. Osanottajat kulkivat värikkäässä kulkueessa maittain järjestäytyneenä heiluttaen oman maansa lippuja, laulaen ja tervehtien katujen varsille saapuneita kymmeniä tuhansia israelilaisia.

”Laulu soi ja ilo on sydämessä saadessamme julistaa, että Jerusalem on ikuinen Jumalan kaupunki”, sanoi suomalaisryhmässä marssinut ICEJ:n hallituksen puheenjohtaja John Remes. ”Siunaamme täällä Israelia ja rukoilemme Israelin puolesta.”

Jerusalemin pormestari Moshe Lion liittyi marssille yhdessä ICEJ:n presidentin tohtori Jürgen Bühlerin kanssa. ”Mikä ilo kristityille pyhiinvaeltajillemme onkaan palata Jerusalemiin tervehtimään israelilaisia kahden vuoden koronarajoitusten jälkeen”, Bühler sanoi.

Kenties yksi huomiota herättävimmistä lipuista marssilla oli Iranin lippu, jota kantoi Peyman Motjtahedi, iranilaistaustainen kristitty, joka asuu tällä hetkellä Yhdysvalloissa.

“Oli kaunista saada edustaa maatani Jerusalem-marssilla”, Motjtahedi kertoi Jerusalemin Postin haastattelussa. “Oli jännittävää nähdä juutalaisten reaktiot kadun varrella. Kun kerroin heille, että olen iranilainen ja rakastan heitä, he olivat järkyttyneitä. Useilla ihmisillä oli kyyneleet silmissä, erityisesti Iranin juutalaisilla, jotka tunnistivat lippuni.”

Katso suomalaisten tervehdys Jerusalem-marssilta (13.10.2022):

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

02/07/2024

ICEJ:n toimisto suljettu heinäkuussa

01/07/2024

Pelon keskellä lohduttamassa

01/07/2024

Israelin naisyrittäjät kamppailevat kriisin keskellä