ajankohtaista

Jokainen uusi elämä on voitto!

Holokaustista selviytyneille tämä tarkoittaa elämäntilannetta, jossa he ovat pystyneet vakiintumaan, menemään naimisiin ja kasvattamaan perheen. He ovat usein joutuneet tekemään enemmän kuin vain ”selviytymään” holokaustista. Ja aina kun uusi lapsenlapsi syntyy, se tuo suurta iloa – ikään kuin se olisi henkilökohtainen voitto Hitlerin pahoista suunnitelmista.

ICEJ:n Haifa-kodissa kaksi 90-vuotiasta asukastamme toivottivat hiljattain tervetulleeksi maailmaan ensimmäiset lapsenlapsenlapsensa. Molemmat olivat kovin tohkeissaan uusista jälkeläisistään.

”Olen niin onnellinen”, Moshe huudahti. ”Kärsin paljon elämässäni, mutta pyysin Jumalaa antamaan minun elää nähdäkseni ensimmäisen lapsenlapsenlapseni. Ja nyt sain nähdä ja koskettaa häntä. Mikä ilo!”

Samalla myös Chaya (kuvassa) näytti kaikille kuvaa ensimmäisestä lapsenlapsenlapsestaan.

Chayan mies kuoli nuorena, joten hän kasvatti heidän poikansa ja tyttärensä yksin. Kun lapset menivät naimisiin, molemmilla pariskunnilla oli aluksi vaikeuksia tulla raskaaksi ja lopulta he adoptoivat lapsia. Sitten kaksi vuotta myöhemmin hänen miniänsä tuli raskaaksi ja sai pojan. Näin Chayaa siunattiin lopulta neljällä lapsenlapsella, joista jokainen on syntynyt eri maassa – Brasiliassa, Guatemalassa, Australiassa ja nyt Israelissa.

”Olen niin onnellinen ja siunattu lapsistani ja lapsenlapsistani, ja rakastan heitä kaikkia”, Chaya sanoi. ”Äskettäin yksi heistä synnytti ensimmäisen lapsenlapsenlapseni. En voi sanoin ilmaista tätä iloa. Toivon, että Jumala vielä siunaa meitä ja perheemme saa kasvaa edelleen. Kiitän Häntä siitä, että Hän osoitti minulle armonsa.”

Lämmin kiitos tuestasi ICEJ:n Haifa-kodille ja holokaustivanhusten parissa tehtävään arvokkaaseen työhön!

Yudit Setz
ICEJ:n holokaustiprojektien johtaja

***

Turvaa ja lohdutusta holokaustivanhuksille

Israelissa asuu vielä noin 160 000 holokaustin kokenutta vanhusta. Noin neljännes heistä elää köyhyydessä ja kolmannes asuu yksin. Useat heistä kärsivät sairauksista.

Voimme aavistaa vain vähän siitä, millaiset haavat holokausti jätti niille, jotka sen kokivat. ICEJ haluaa osoittaa käytännöllistä rakkautta ja tarjota hyvää huolenpitoa holokaustivanhuksille tukemalla holokaustiselviytyjien Haifa-kotia ja muuta selviytyjien parissa tehtävää työtä Israelissa. 

Lahjoita holokaustivanhusten parissa tehtävään työhön!

Lisää ajankohtaista samasta aiheesta

19/04/2024

Israel tarvitsee ystäviä enemmän kuin koskaan

16/04/2024

Israelin Punainen Daavidintähti pelastaa elämää

15/04/2024

Iran iski Israeliin – laajeneeko sota?